Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Srijeda, 01 Veljača 2012 09:01

DOŠAO NOVI PRIJEVOZNIK SLAVONIJA BUS NA PODRUČJE POŽEŠTINE

Ocijeni sadržaj
(35 glasova)

Započeo rat cijena za učeničke karte -

MJESEČNE KARTE SNIŽENE I DO 50% OD ONIH IZ SIJEČNJA MJESECA -

VELIKA / JAKŠIĆ – Na području općina Velika i Jakšić pojavio se novi autoprijevoznik za prijevoz učenika srednjoškolaca, Slavonija bus iz Slav. Broda. Kako su već i prije roditelji učenika isticali visoke cijene karata za prijevoz, pa su se čak organizirali i sami prevozili djecu, novog autoprijevoznika koji je ponudio i do 35% niže cijene prijevoza, odmah su prihvatili.
- Ja sam ponudio samo one cijene po kojima mi vozimo u Brodsko-posavskoj županiji, a po tim cijenama vozi i APP na tom području. Tako za pravac Jakšić Požega nudim cijenu od 320 kuna, a do sada je bila 520 kuna, a za pravac Velika Požega novu cijenu od 280 kuna, koju su do sada plaćali 570 kn. Mi radimo po ekonomskoj cijeni, a zašto je netko na vašem području ekstra nabijao cijene ja ne znam – rekao je Franjo Matijašević, vlasnik Slavonija busa, tvrtke koja ima 25 autobusa i 32 zaposlenika.
Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević kaže da općina prijevoz svakog učenika srednjoškolca subvencionira u visini 20%, bilo da djeca putuju vlakom ili autobusom, te na taj način pomažu roditeljima. Velika sredstva su se do sada izdvajala za APP jer je mjesečna karta bila visoka, pa će općini odgovarati niža cijena prijevoza, jer će i subvencija biti manja. Mnogi roditelji za to nisu niti znali, pa će sada općina svakom učeniku izdavati potvrdu kojom će onda autoprijevoznik, bilo SPP ili Slavonija bus potraživati subvenciju.
Načelnik općine Velika ističe da su i oni subvencionirali mjesečne karte za srednjoškolce u prosjeku 57 kuna po učeniku, pa im također nije svejedno koliko košta ta karta, jer će roditelji sada znatno manje plaćati.

Zašto smo plaćali skupi prijevoz APP-u

No već za nekoliko dana nakon najave dolaska novog prijevoznika iz APP-a reagiraju i šalju učenicima i općinama nove cjenike, gdje sada nude nove cijene, koje su sada niže u pravilu za 10 kuna od Slavonija busa. Sada se umjesto 520 kuna za kartu iz Jakšića nudi cijena od 310 kuna, a za pravac iz Velike još niža cijena.
Pitanje je sada kako se sad može voziti po tako sniženim cijenama od onih iz prošle godine kada je i cijena nafte bila znatno niža, te tko nas to vozi, a tko nas „voza“.
Požežani se moraju zapitati što su i kolike godine plaćali za prijevoz – prokomentirao je Franjo Matijašević iz Slavonija busa ovo novo sniženje cijena.