Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2015 10:17

IMK Sloga u stečaju dobila novog vlasnika

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUPAC IZ ŠVEDSKE HRVATSKOG PORIJEKLA -

 POŽEGA – Industrija modne konfekcije „Sloga“ iz Požege koja se zadnjih nekoliko godina nalazi u stečaju i radi povremeno s nekoliko desetaka radnika kada ima posla, dobila je novog vlasnika. Kupac je iz Švedske, kompanija 11116856 946549772032457 423731311 nArmanos First Class Products AB iz Malmoa, a vlasnik je Mario Armano, rođen u Hrvatskoj. Kupnja je izvršena preko tvrtke Armanos Studio koja je i registrirana na adresi Kanižlićeva ulica broj 44 u Požegi, koja je i stvarna adresa IMK Sloga.

Švedska tvrtka do sada se bavila proizvodnjom muških i ženskih odjela, isključivo visoko kvalitetnom konfekcijom i šivanjem po mjeri, što je upravo i specijalnost Sloge koja se oduvijek izdvajala upravo po izradi teške konfekcije, muških odijela, ženskih kostima, kaputa, radnih odijela i uniformi. Tim asortimanom ona je i do sada uglavnom bila orijentirana na zapadno tržište, ali na žalost samo s lohn poslovima koji su joj osiguravali samo opstanak ali ne i razvoj. Domaćem tržištu nije posvećivala puno pažnje u nekim trenutcima razvoja, a kada je počela razvijati domaće tržište, vlastite brandove i otvarati prodavaonice u hrvatskim gradovima već je bilo kasno.

 Novi vlasnik ima namjeru modernizirati tvornicu, proizvoditi poznate brandove te zaposliti dio kvalitetnih i stručnih radnika. IMK Sloga je nekada s pogonima u Požegi, Pleternici i Kutjevu zapošljavala više od 1.000 radnika, a osim tekstilnih proizvoda šivala i proizvode od kože.

 Na tržište Švedske kompanija Armanos plasira i autohtone hrvatske prehrambene proizvode, vina, maslinovo ulje, kulen, sireve, tartufe i dr.

Tekst/foto: Vladimir Protić