Četvrtak, 14 Siječanj 2016 15:12

Inicirali Požeški gospodarski forum

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA POŽEŽANA U ZAGREBU I POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA -

POŽEGA - Udruga Požežana i prijatelja Požege „Vallis Aurea“ osnovana je u travnju 2014. godine sa ciljem okupljanja svih pojedinaca kojima je stalo do boljitka požeškog zavičaja. Udruga je već pokrenula nekoliko projekata u zagrebu promovirajući Požegu i požeško gospodarstvo, a inicirala je i pokretanje Požeškog gospodarskog foruma koji bi imao zadatak do 2025. godine učiniti Požegu boljim mjestom za život. Tu inicijativu je prihvatila Požeško-slavonska županija i došlo je do organizacije prvog skupa rukovodstva udruge s požeškim čelništvom županije, gradova i općina te svih gospodarskih subjekata.

- Imamo viziju postati živo i stvaralačko društvo Požežana a svojim djelovanjem želimo Zagreb obogatiti naslijeđem kraja iz kojeg dolazimo, te istovremeno pomoći Požegi i Požeštini. Svoje ciljeve ostvarujemo kroz projekte društvenog, gospodarskog, kulturnog i znanstvenog karaktera. Samo udruženi možemo učiniti više nego što bismo to mogli kao pojedinci – istakao je predsjednik Udruge Požežana Leon Begić.

Forum je zamišljen kao jedinstveni događaj koji će okupiti sve relevantne društvene i gospodarske subjekte Požeštine kako bi zajedno identificirali i analizirali trenutne probleme s kojima se susreće društvo. Forum će nastojati kroz konstruktivnu raspravu pronaći rješenja trenutnih problema i iznjedriti ideje za zamah novog gospodarstva i društvenog optimizma koji je potreban. Forum je bio jedinstvena platforma za razmjenu mišljenja i ideja, te poligon za kreiranje novih projekata i partnerstva.

Cilj foruma je potaknuti sudionike da preispitaju trenutne postavke i društvene sadašnjosti, te sagledaju problematiku razvoja društva i gospodarstva iz nove perspektive kako bismo zajedno promjenom kuta gledanja stekli bolji pregled nad trenutnom situacijom, kao i mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju u razvoju, istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Ovo je mlada udruga, ali puna entuzijazma mladih ljudi struke i znanstvenika koji potiču iz Požeštine. Oni su neke svoje snove ostvarili u gardu Zagrebu a danas s nama zajedno žele pokazati jedan novi put koji zajedništvom može funkcionirati. Oni mogu na svojim prostorima djelovati i biti naša poveznica s gospodarstvima, a sve sa ciljem podizanja životnog standarda ovdašnjih ljudi, pokušati otvoriti nova radna mjesta – dodao je župan Tomašević ističući da će to možda biti jedna stranica posebne knjige u kojima ćemo sami pokušati riješiti svoje probleme.

Tekst/foto: Vladimir Protić