Nedjelja, 04 Listopad 2020 19:34

Dani češke kulture obilježili 20 godina održavanja

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

BJELIŠEVAC - Tradicionalna manifestacija Dani češke kulture obilježila je 20 godina u Bjeliševcu u organizaciji Češke besede Bjeliševac. Češka beseda u Bjeliševcu obnovljena je 2000. godine pa su ovog puta obilježili dva jubileja zajedno. Zbog trenutne korona krize sve se odvijalo pod epidemiološkim mjerama i na otvorenom prostoru, ali i uz manje gostujućih Čeških beseda i uzvanika i gostiju. Uz predsjednicu besede Alenku Hruška sve uzvanike i izvođače pozdravio je tajnik Saveza Čeha u Hrvatskoj Dalibor Kolar.

Program su izvele uglavnom domaće snage, od Mješovite pjevačke skupine i Muške pjevačke skupine iz Bjeliševca uz pratnju Gorana Hruške na harmonici, Mješovite pjevačke skupine Češke besede iz Kaptola, KUD Bektež iz Bekteža te pjesnikinja Mira Šulc koja je čitala svoje pjesme iz tri izdane zbirke. Svim sudionicima uručene su zahvalnice za sudjelovanje. Nakon službenog dijela programa uz lijepo poslijepodnevno vrijeme svi su ostali na druženju uz češke specijalitete i slastice.

Uz ove dvije obljetnice svoju osobnu obljetnicu 40 godina braka obilježili su Alenka i Slavko Hruška koji oboje vrlo aktivno rade u Češkoj besedi Bjeliševac.