Petak, 11 Prosinac 2020 08:41

Aneta Jurilj s Kempfove škole izvrsna na Državnom natjecanju LIK 2020.

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Državno Natjecanje - izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK 2020. održano je online ove godine. Učenici osnovnih i srednjih škola i ove su se godine predstavili izuzetnim likovnim radovima na temu Umjetnost i čovjek. Na Natjecanju-izložbi sudjelovalo je 39 učenika i njihovih učitelja i nastavnika mentora.

3 - Učenica OŠ Julija Kempfa Aneta Jurilj (8.d), uz mentorstvo učitelja likovne kulture Ninoslava Pirovića, odabrana je kao jedan od sudionika državnog natjecanja –  već i to je odličan uspjeh za našu školu i Grad Požegu. Zadatak je bio da crtež Henri Matissea tušem i metalnim perom, natjecatelji izvedu u tehnici kolaža. Za izvedbu tog rada natjecatelji su imali samo 2 sata vremena, a svi znamo da je kolaž tehnika najsporija slikarska tehnika.

Unatoč zahtjevnim uvjetima koji su bili propisani standardima natjecanja, naša Aneta je uspjela pokazati svoju talentiranost i osebujnost u likovnom izražaju te je ostvarila 9. mjesto u kategoriji Likovna kultura u sveukupnom poretku u Republici Hrvatskoj - istakla je ravnateljica škole Kornelija Sabljak i dodala - Svi smo u školi izuzetno ponosni na njen uspjeh.2