Ponedjeljak, 25 Siječanj 2021 12:33

„Djevojčica sa šibicama“ na daskama požeškoga kazališta

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Gradsko kazalište Požega nastavlja program za djecu siječanjskom izvedbom Drveta bajki. Ovoga puta na daskama požeškoga kazališta uprizorena je poznata bajka „Djevojčica sa šibicama“.

Autor bajke „Djevojčica sa šibicama” danski je pisac Hans Christian Andersen. Ova bajka priča je o maloj siromašnoj djevojčici koja je nastojala prodati šibice jer joj je to naredio strogi otac. Nije se smjela vratiti kući dok to ne bi učinila jer bi dobila batine. Trudila se prodati šibice, ali zbog hladnoće umire na smrznutom pločniku. Pokušala se ugrijati posljednjim šibicama koje je držala u ruci i kada bi svaku zapalila ukazali bi se oni događaji o kojima je uvijek sanjala.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Ružica Maurus, glumica i djelatnica Gradskog kazališta Požega.
Bajku izvode studenti Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J.J. Strossmayera u  Osijeku, Požežani  Matko Trnačić i Anbela Sulić dok je uloga „djevojčice“ pripala Ružici Maurus.
Za scenografiju su zaslužni Marija Matijanić i Renato Pok, za kostime Ljiljana Rodić te za rasvjetu i ton Goran Krmpotić.

Kako bajka zvuči u izvedbi Anabele, Matka i Ružice, najmlađi ljubitelji kazališta mogli su pogledati u subotu 23. siječnja  i nedjelju 24. siječnja.

Zbog velikog interesa Gradsko kazalište požega otvara nove termine izvedbi u nedjelju 31. siječnja 2021. u 10.00 i 18.00 sati.

Sve informacije o programu možete dobiti na 034/273-161, www.gkp.hr, FB stranici Gradsko Kazalište Požega.

(Program se održava uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.)