Četvrtak, 14 Ožujak 2013 10:42

Izložba najboljih i nagrađenih fotografija

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

ZAVRŠILO FOTO NATJECANJE „POŽEŽANI DOBRI LJUDI“  -

 

IMG 3462POŽEGA – „Požežani dobri ljudi“ bio je naziv foto natjecanja u organizaciji grada Požege koji je pratio tjednik Kronika požeško-slavonska kao medijski pokrovitelj. Natječaj je završio a u prigodi Dana grada postavljena je u Galeriji Ciraki izložba 20 najuspješnijih i 4 nagrađene fotografije, te 5 fotografija izvan konkurencije.

Na ovaj četvrti natječaj došlo je preko 60 fotografija brojnih autora s područja grada i Požeštine, ali i šire, koji su za temu na svojim fotografijama odabrali upravo nekoga od Požežana, onih dobrih Požežana. IMG 3458Tako je kao najboljom proglašena fotografija Roberta Deme s nazivom „Na pješačkom prijelazu“ koja prikazuje mladu djevojku koja vodi staricu preko pješačkog prijelaza koja se vraća s požeške tržnice. Mislili smo da joj je to unuka koja joj pomaže, istakli su članovi komisije, a tek na otvorenju izložbe i dodjeli nagrada saznali su da je djevojka požeška studentica, a da baku uopće ne poznaje, te da joj je samo pomogla prijeći ulicu. Evo to su Požežani dobri ljudi – istakao je nakon toga saznanja i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko dodjeljujući 1. nagradu i novčani iznos od tisuću kuna autoru.

IMG 3475Drugo nagrađeni rad je fotografija „Na mostu“ autorice Marine Mirković, treća nagrada pripala je Snježani Mekić Delić za fotografiju „Sjene Požežana“. Posebno nagrađena fotografija po ocjeni uredništva tjednika Kronika je „Između godina“ autorice mlade Marijane Došlić, koju je snimila na požeškom željezničkom mostu preko rijeke Orljave.