Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 09:42

Najavljen 3. Knjignik za četvrtak 8. srpnja

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA - Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira Knjignik. Knjignik je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koju financijski podržava Ministarstvo kulture i medija, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica.  

Knjignik će se održati 8. srpnja 2021. na Trgu bećarca u Pleternici.

U 18:30 sati imamo kviz za mlade ''Kvizomanija'' iz područja književnosti i opće kulture.

Službeni početak Knjignika je u 19:00 sati kada počinje program za djecu na Trgu bećarca i to dječjom predstavom ''Carevo novo ruho'' u izvedbi Gradskog kazališta Požega.

''Carevo novo ruho'' jedna je od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena, danskog pisca i tvorca najvećih umjetničkih djela namijenjenih djeci. Ova bajka priča je o caru koji je, umjesto o narodu i svome gradu, mario samo za to kako će se odjenuti koji dan, kakve će cipele obuti te kako će mirisati. Bio je opterećen materijalnim dobrima, umjesto da bude dobar car svojemu narodu i slugama. I tako, jednoga dana dođu dvije varalice na dvor te se caru predstave kao vrhunski tkalci i obećaju mu da će mu napraviti savršeno odijelo za povorku, no naglase caru kako će odijelo biti nevidljivo za glupe ljude. Car, oduševljen, odmah im dade mnogo novca, zlatnika i materijala te tkalci krenu šiti caru novo, savršeno odijelo… Hoće li se caru svidjeti novo ruho? Tko će moći vidjeti odijelo, a za koga će biti nevidljivo?

U 20:00 sati program se nastavlja na Trgu bećarca promocijom knjige ''Pustolovine jednog anđela'' Jelene Perković.

Jelena Perković prije 22 godine rođena je s bratom blizancem u Zagrebu. Oboje su prerano rođeni i osobe su s teškoćama u razvoju. Jelena je osoba sa 100% invaliditetom. Od malih nogu aktivno se bavi raznim aktivnostima poput boćanja, plivanja, art terapijom, izradom slika na platnenim vrećicama koje su postale brand Jelenini anđeli dobrih želja. Za oslikavanje platnenih vrećica, torbi s motivom anđela i pisanja autorskih poruka dobitnica je nagrade Ponos Hrvatske.

Knjiga ''Pustolovine jednog anđela'' putokaz je društvu u život i poteškoće s kojima se susreću osobe sa invaliditetom u svakodnevnom životu. Uz pomoć obitelji, volontera  i entuzijasta ova knjiga će biti predstavljena 8. srpnja 2021. u 20:00 na Trgu bećarca u Pleternici. Također će se na promociji knjige moći vidjeti Jelenine rukotvorine.

Pronađite nešto za sebe i pridružite nam se u četvrtak!Knjignik 2021 3 Dio 01