Nedjelja, 29 Kolovoz 2021 08:18

Big Band Požega obilježio prvo desetljeće koncertom za pamćenje na Aurea festu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Ovogodišnji Aurea Jazz Fest otvorio je mladi gitaristički virtuoz Frano Živković i u svega pola sata potvrdio da brojne međunarodne nagrade te više od 350 nastupa, gostovanja na koncertima bendova poput 2Cellos ili Zucchera, kao i usporedbe s najvećih hrvatskim gitarističkim imenima nisu bez osnova.

Bio je to uvod u glazbeni spektakl koji je priredio Big Band Požega. Sinoć su na središnjem požeškom trgu, u svojoj kolijevci, proslavili jubilarnu desetu godišnjicu zajedničkog djelovanja, koncertom koji se zasigurno može uvrstiti među tri njihova najkvalitetnija od osnutka.

KI2 1814Pomno i inteligentno osmišljen program za širu publiku, sa svega tri instrumentalne kompozicije i nizom pjevačkih gostovanja, a sve pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Bilo bi neprimjereno nekoga posebno izdvajati, jer su svi zvučali kao dobro podmazani stroj, no moramo spomenuti soliste: rođeni Požežanin i novi član kultnog rock benda Whitesnake Dino Jelusić, funky manijak Matija Cvek, uvijek izvrsni „hrvatski Sinatra“ Marko Tolja, jedan od najjačih domaćih vokala Ervin Baučić, iznimno talentirana Dina Rizvić, sad već stalne članice benda Bruna Oberan i Nera Mamić, Matej Podgorščak, Jelena Korov Ježić, Damjan Pirović, Staša Kukić te instrumentalisti Oliver Ereš, Antonio Geček i drugi, no posebne čestitke ipak idu Zvjezdanu Marjanoviću Zvekiju, voditelju Big Banda Požega, koji je imao hrabrosti prije deset godina okupiti oko sebe ekipu i upustiti se u jednu od najljepših kulturnih priča i brendova Požege. Prava šteta što su kiša i za kolovoz niske temperature obeshrabrili mnoge da dođu pogledati koncert, no sreća je da će ga ipak moći pogledati, jer je sinoć koncert snimala Hrvatska televizija.

U nastavku programa Matija Cvek ostao je u ludom ritmu sa svojim The Funkensteinsima zabavljati publiku na središnjem požeškom trgu i obližnjim terasama ugostiteljskih objekata.

Autor: S.Č.