Petak, 17 Prosinac 2021 09:23

Predstavljeno jubilarno 30. izdanje Požeškog pučkog kalendara Jelenka Topića

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - U Restoranu "Marta" predstavljeno je jubilarno 30. izdanje Požeškog pučkog kalendara, autora  i urednika Jelenka Topića, koje je izašlo u nakladi Udruga za glazbu i pisanu riječ Pan press iz Požege. Predstavljanje je održano u krugu autora priloga u kalendaru te uzvanika, brojnih prijatelja i novinara, a nazočili su i dr. sc. Borislav Miličević, zamjenik požeškog gradonačelnika i Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije, koji su svi redom istakli taj požrtvovni rad da se ovo izdanje održi sve ove godine, te kao jedan raritet koji poznaje i naša dalja povijest održi u životu. Takvi pučki kalendari su u brojnim našim sredinama postali naša baština i oglerdalo kulture jedne sredine, te svakako treba podršku da se sa izdanjima nastavi.

Pučki kalendar 2022. je ukratko predstavio Jelenko Topić, koji je najavio da iako u teškim vremenima za izdavaštvo, njegov cilj je izdavati ga i dalje, te nastaviti ovu tradiciju. Pobliže je kalendar predstavio po pojedinim poglavljima i istakao njegovu vrijednost kao sve rjeđi primjer pisane i tiskane riječi, profesor hrvatskog jezika i književnosti Mario Trupinić. 

Upravo taj 30-godišnji rad na redovnom izdavanju Požeškog pučkog kalendara istakli su i pohvalili dr. sc. Borislav Miličević i Ferdinand Troha i zaželili autoru i nakladniku još puno takvih izdanja. Nakon službenog predstavljanja svi sudionici su ostali na druženju uz domjenak.