Utorak, 21 Prosinac 2021 09:48

Učenici Glazbene škole pripremili program za starije i nemoćne osobe požeškog Doma

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Do prije korona pandemije Glazbena škola Požega sa svojim učenicima i mentorima u dane pred Božić upriličila je koncert za korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Požega. Tu tradiciju prošle godine prekinula je pandemija, a ove godine u Glazbenoj školi su odlučili tradiciju nastaviti, ali na epidemiološki prihvatljiv način, pa su koncert priredili u dvorištu doma. Na taj su način došli do korisnika kojima su djelatnici doma priredili dekice za sjedenje, a veći broj korisnika koncert je pratio i sa balkona doma.

Nastupio je Mješoviti zbor učenika sa solistima pod ravnanjem mentorice Branke Horvat, Brass Quintet s mentorom Ivanom Luladžićem i Tamburaški nonet pod ravnanjem mentora Valentina Petranovića. Na programu su uz božićne pjesme i skladbe bile i neke popularne arije te sukladno blagdanskim danima i svjetovna glazba sa poznatim uspješnicama.

 - Prije nekoliko godina pokrenuli smo s idejom da taj koncert postane tradicija, da nešto napravimo za starije i nemoćne u našem gradu. Prošla godina nije nam bila naklonjena zbog epidemioloških mjera, a sada smo došli na ovu ideju da tro izvedemo na otvorenom i bez kršenja epidemioloških mjera. Poslužio nas je i lijep dan pa se nadam da će korisnici biti zadovoljni i uživati u glazbi. Predstavit će nam se naš Mješoviti zbor, nakon dvije godine u punom sastavu - istakao je ravnatelj škole Alen Kovačević, mag. mus. koji dodaje da su program prilagodili starijim osobama i predbožićnim danima.