Petak, 13 Svibanj 2022 12:55

Održana Županijska modelarska liga Zajednice tehničke kulture s modelom "šokačkog ormara"

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

VELIKA - Hrvatska zajednica tehničke kulture uz Zajednicu županije i grada Požege organizirali su Modelarsku ligu, natjecanje županijske razine u Sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Velikoj. Modelarska liga organizira se od 2013. godine, osim u godinama pandemije korona virusa, a domaćinstva se mijenjaju. Organizaciju Modelarske lige pomogli su općina Velika, grad Požega i Požeško-slavonska županija.

Sve natjecatelje su pozdravili i zaželjeli im puno uspjeha u izradi zadanog predmeta i samom natjecanju, predsjednik ZTK grada Požege Đuka Pelcl, koji je i glavni motor svih ovih godina događanja, ravnatelj veličke OŠ Zdravko Barun i načelnik općine Velika Robert Hofman.

Ukupno 26 ekipa natjecalo se u izradi šokačkog ormara - komode od šperploče po zadanim nacrtima. Iz ploče je trebalo izrezati sa električnim pilama dijelove ormara, polijepiti i napraviti model šokačkog ormara.Natjecale su se ekipe škola Antuna Kanižlića, Julija Kempfa, Dobriše Cesarića i Katoličke osnovne škole iz Požege, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika, ekipe Zajednice tehničke kulture Požega i Zajednice tehničke kulture županije. Najbolja ekipa po ocjeni tročlanog stručnog žirija Hrvatske zajednice tehničke kulture osvaja boravak u ljetnom kampu na moru na otoku Prviću.

Organizatori su prikazali dio rada samih gradskih i županijskih zajednica na izložbenim i info štandovima, a za najmlađe iz veličkog dječjeg vrtića pripremili su mnoštvo maketa aviona s kojima su se djeca natjecala u najdužem letu.