Četvrtak, 29 Prosinac 2011 12:32

Šesto Kotorvaroško sijelo

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UDRUGA RASELJENIH HRVATA KOTORVAROŠKE DOLINE  -

POŽEGA – Po šesti puta Udruga raseljenih Hrvata kotorvaroške doline, koji žive na području Požeštine organizirala je svoje tradicionalno druženje Kotorvaroško sijelo. Manifestacija je to koja osim druženja raseljenih Kotorvarošana za cilj ima i očuvanje narodnih običaja, pjesme i plesa, narodnih nošnji, te prikaz tog bogatstva u novoj sredini.

Mi nismo velika udruga, a postojimo punih pet godina, no vrlo smo aktivni, a posebno smo ponosni na ovo naše sijelo, kada nas se okupi zaista puno. Došli su nam ove godine i gosti iz općine Kotor Varoši, ali i predstavnici udruga iz drugih gradova gdje su se naselili Kotorvarošani – istakla je predsjednica Udruge Katica Pavlović.

Folklorni nastup su na sijelu izveli domaći KUD Hrvoje Vukčić Hrvatinić, kulturno umjetničko društvo raseljenih Kotorvarošana u Požeštini te Zavičajno društvo Rama iz Pleternice. Goste su zabavljali tamburaški sastav legende iz Velike sa solisticom Josipom Jurić iz Kaptola, te glazbeni sastav San.

Kotorvaroškom sijelu nazočili su zamjenik župana Ferdinand Troha, zamjenik predsjednika vijeća grada Požege Marijan Cesarik, gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić, načelnik općine Velika Vlado Boban, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i saborski zastupnik Dražen Đurović, vlasnik Kutjeva d.d. Enver Moralić, te brojni gosti.