Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 14:41

Najavljen za slijedeći vikend 29. Dječji tamburaški festival "Cvjetići glazbe" u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PLETERNICA - Slijedeći vikend 10. i 11. lipnja Pleternica će ponovno biti mjesto susreta najmlađih glazbenika i pjevača, jer se po 29. puta održava dvodnevni Dječji tamburaški festival "Cvjetići glazbe. Ove godine on će ponovno održavati na Trgu bećarca. Za prvu večer 10. lipnja, subota od 19,30 sati, najavljena je Večer interpretacija poznatih tamburaških skladbi, a drugo večer 11. lipnja, nedjelja od 19,30 sati, održat će se Večer autorskih pjesama koje još nisu izvođene. Kako je ovo 29. godina "Cvjetića glazbe" najavljeno je 29 pjesama koje će izvoditi solisti uz pratnju Tamburaškog ansambla Glazbene škole Požega, prve večeri 16 skladbi a drugu večer 13 autorskih pjesama.

Dječji festival "Cvjetići glazbe" najavili su: direktorica TZ Pleternice Ivana Ketović Marjanović i pleternička gradonačelnica Marija Šarić kao jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj.

Mjesec lipanj je inače bogat brojnim programima u Pleternici koje se odvijaju u sklopu "Lidasa". Tako su tri vikenda za redom rezervirana za programe "Lidasa", slijedi još Smotra folklora koju organizira KUD Orljava i Međunarodni konjički turnir koji organizira Konjički klub Pleternica.

Pozvali su sve Pleterničane i gposte iz POžeštine i Požeško-slavonske te susjednih županija da dođu na događanja u Pleternicu, a već slijedeći vikend na jedinstveni Dječji tamburaški festival "Cvjetići glazbe".