Subota, 09 Rujan 2023 09:43

Folklornom večeri i koncertom Doris Dragović započele 58. Vinkovačke jeseni

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

„Dva sjaja dukata” tema je 58. Vinkovačkih jeseni -

VINKOVCI -  Uvod u prvu Večer folklora bili su gosti iz Slovenije, uslijedili su redom Udruga „Zrno” iz Vinkovaca i KUD-ovi iz Cerića, Sotina, Đurića, Babine Grede, Donjeg Novog Sela, Vinkovaca i Vukovara.
Do 13. rujna nastupit će još 38 kulturno umjetničkih društava iz svih dijelova Vukovarsko-srijemske županije. Pod budnim okom stručne komisije pokušat će osvojiti publiku interpretacijama tradicionalnih pjesama i plesova mjesta iz kojeg dolaze.

„Zajednički s Vinkovčanima činite Vinkovačke jeseni najvećom manifestacijom. Činite nas ponosnima, ali i cijelu Hrvatsku usmjerite prema Vukovarsko-srijemskoj županiji kako bi nas ovih desetak dana gledali te da imaju želju ovdje doći i uživati u Vinkovcima i našem kraju. Hvala svima koji nesebično troše godinu kroz kulturno-umjetnička društva, uče našu djecu i stvaraju ljepši i ugodniji doživljaj Slavonije. Tijekom ovih desetak dana bit će puno tradicijske kulture i zabave, bit ćemo centar svijeta i pokažimo se kao odlični domaćini, ali i pronađimo pokoji trenutak da uživamo u Vinkovačkim jesenima,” pozvao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.  
Vrhunac večeri bio je koncert Doris Dragović. Od prvih taktova, 62-godišnja diva hrvatske estrade razgalila je dvosatnim pjevanjem prepun šator Vinkovačkih jeseni nižući hitove Ti, Neću propast ja, Dajem ti srce, Nešto što je od Boga, Željo moja...
Ova miljenica svih generacija pamtit će zasigurno svoj prvi nastup na Vinkovačkim jesenima, a ako se po raspoloženju publike Jeseni poznaju, bit će najbolje do sada.