Utorak, 24 Listopad 2023 14:25

Posebno zanimljiva nova pjesma poznatih kantautora Mladena Burnaća i Denisa Dumančića "Budi moja"

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)
Dva poznata kantautora, Mladen Burnać i Denis Dumančić (vođa benda Leteći odred) , udružili su svoje emocije i glasove u duetu, za veoma posebnu i zanimljivu pjesmu naziva 'Budi moja'. Za ovu neočekivanu suradnju, mnoge kolege i kritičari već sada kažu, da bi ozbiljno mogla konkurirati za nadolazeću nagradu Porin (u kategoriji vokalne suradnje, za duet godine). Sama pjesma počinje veoma nježno i intimno, da bi se kasnije uz pratnju sjajnih gudača, pretvorila u grandioznu rock baladu. Autor pjesme je Mladen Burnać, koji je ujedno idejni začetnik ovog 'na prvu' nespojivog dueta (dok Denis ima rock bend, Mladen je kantautor skloniji akustičnoj gitari, poeziji i šansoni). Pjesma je nastajala skoro godinu dana, a njeni stihovi na zanimljiv način govore o trenutku kada muškarac (konačno), odluči izjaviti ljubav ženi koju voli. 
5. denis dArtistički video spot sniman je u Zagrebu, u prelijepom atriju zgrade Hrvatskog državnog arhiva (ljubaznošću uprave). U spotu gostuje i najbolji mladi hrvatski violinist, magistar Matej Mihaljević, te tri mlade umjetnice: Mirta Balog (violina), Alida Cossetto (čelo) i  Kristina Tripalo (violina). Aranžman je je djelo Dragomira Herendića. Redatelj spota je Zdravko Valentin, a isti se počinje emitirati u cijeloj regiji početkom idućeg tjedna.
 - Denis mi se u stvari nenamjerno i neplanirano sam nametnuo kao gost za duet. Naime, par dana nakon što sam završio pjesmu, putovao sam na neki koncert u Slavoniju - te sam nekoliko puta na radiju čuo njegov bend Leteći Odred. Kako mi se uvijek dopadala boja njegovog glasa i taj neki šarm u  interpretaciji, počeo sam nekako razmišljati o tome - kako bi on zvučao u mojoj pjesmi. Kako me ta ideja nije napuštala niti drugog dana, nazvao sam ga i umjesto pozdrava samo sam rekao: - 'Kolega Denis, da li si ikada sanjao da ćeš imati duet sa Mladenom Burnaćem?'. Denis se samo nasmijao i lako smo sve dogovorili. Pjesma mu se dopala na prvu, međutim, bez obzira što smo si dobri i znamo se godinama, presudno je bilo da se on ipak umjetnički pronađe u tome. Kažem to, jer je i Denis kantautor, a kada si kantautor - imaš neki svoj stil, te nije baš jednostavno melodiju i stihove drugog autora - prihvatiti i emotivno iznijeti kao svoje - kaže Mladen. Ipak, kada se autorske različitosti i emocije uspješno spoje - onda nastaju baš veoma posebna i zanimljiva djela. Mislim da nam je to i uspjelo. mirta denis dumancic alida mladen burnac kristina
Inače, ja sam te momente suradnje sa drugim kantautorima, već imao u svojim duetima sa Arsenom Dedićem i Kemalom Montenom (ova sa Arsenom 'Jer ti ljubiš drugoga' je danas svakako već i evergreen). Smatram da i ova pjesma sa Denisom također ima 'ono nešto' i neku svoju čaroliju. To je moje skromno mišljenje, ali nadam se da će vremenom i ona stati uz bok navedenim. Godi mi da nam pohvale stižu sa svih strana, što znači da pjesma polako nalazi put do mnogih srca. To je lijepo čuti, jer ona nije trendovska i pomodna, već ima svoju kvalitetu na kojoj smo inzistirali. Inače, na njoj sam dugo radio, jer sam već na početku osjetio da bi kompozicijski ipak bila za duet, te  nisam u njoj želio sputavati niti mijenjati taj moment. Tako da sam i stihove i melodiju polako stvarao za još jedan glas, ali tko će to biti, nisam uopće znao - o tome sam želio donijeti odluku tek kada pjesma u potpunosti bude gotova. Denis je svakako odličan odabir i uživam slušati kako je on otpjevao svoj dio, vrlo emotivno i sa srcem u svakom stihu. Čast mi je da imamo duet. - kaže Mladen.