Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 08:42

Matica slovačka iz Jakšića nastupila na 23. Susretu pjevačkih skupina u Zokovom Gaju

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ZOKOV GAJ - U subotu 4. studenog održan je u Zokovom Gaju 23. susret pjevačkih skupina  Matica slovačkih u Republici Hrvatskoj.  Po drugi puta ove godine Jakšičani su nastupali u Zokovom Gaju. Publika ih voli zbog dinamike i kvalitete nastupa. Dobru pripremljenost publika Zokovog Gaja od Jakšičana je očekivala i to je i doživjela.

Mladi pjevački zbor pod vođenjem Silvije Polić pripremao se odgovorno što je bilo vidljivo u svakom taktu pjesama. Publika  je burnim pljeskom pozdravila prijatelje iz Jakšića, a kod nastupa nije bilo gledatelja i izvođača koji im nisu pljeskali .

Članovi 14 slovačkih matica pripremalo se duži period za manifestaciju tako da su sve skupine došle spremne predstaviti  svoj trud i znanje.

Marijan Grubešićje pripremao glazbenike i to je   došlo do izražaja kroz usklađenost glazbenika  s pjevačima. Još su nastupili glazbenici: Antun Kovačić, Kazimir Hudy, Miroslav Kindler i Alen Pirović.

Pjevačice su bile: Silvija Polić (voditeljica), Lea Moravek,  Laura Gaura, Anika Gaura, Eva Svjetličić, Mirta Svjetličić, , Lana Čevapović i Katarina Šolčić.

Pjevači: Maznik Antun, Šimun Bobok, Marko Hudy i Matej Hudy.