Četvrtak, 02 Svibanj 2024 11:45

Najavljena 3-dnevna "Tambura za dušu" u Kaptolu - od koncerta Tamburaških orkestara, 49. festivala "Zlatne žice Zlatne doline" do smotre folklora

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

KAPTOL - U općinskoj vijećnici Općine Kaptol najavljena je 3-dnevna manifestacija "Tambura ua dušu" koja će se ove godine održati od 9. do 11. svibnja u Sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca u Kaptolu. Manifestaciju su najavili organizatori: načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, predsjednik TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić, predsjednik Tamburaškog orkestra Kaptol Tihomir Šmitpeter, umjetnički voditelj tamburaškog festivala Jelenko Topić, predsjednik KUD-a Ivo Čakalić Slavko Čakalić a sve je moderirala Kristina Rupert iz TZ Zlatni Papuk.

Sve započinje 9. svibnja priredbom "Tambura bez granica" u kojoj će nam se predstaviti cjelovečernjim koncertom tri tamburaška orkestra "Studenka" iz Češke, "Viniški tamburaši" iz Vinice u Sloveniji i Tamburaški orkestar iz Mece, Hrvatska. Koncert u Sportskoj dvorani počinje u 20 sati.

49.izdanje tamburaškog festivala "Zlatni glas Zlatne doline" na programu je u Sportskoj dvorani 10. svibnja od 20,30 sati. Na programu će biti izvedene 23 nove pjesme, a festival zadržava međunarodni karakter jer će nastupiti solisti i tamburaški sastavi iz Vojvodine, Ukrajine, Mađarske. Soliste prati festivalski tamburaški orkestar, a tamburaški sastavi u svom sastavu imaju udaraljke, harmoniku i violinu. I ovogodišnji festival ide u direktan prijenos nekoliko lokalnih televizija a bit će i naknadno prikazivan tijekom godine. Za najbolje izvođače osigurane su vrijedne nagrade od stručnog žirija te publike: prva nagrada stručnog žirija iznosi 700 eura, druga nagrada je 300, a treća 200 eura. Prva nagrada publike je 500 eura, druga 300, a treća je 200 eura. Dok bude trajao process zbrajanja glasova žirija i glasanje posjetitelja u dvorani na listićima, na pozornici će nas zabavljati Slavonski dukati sa svojim najboljim skladbama i uspješnicama. Sa svim skladbama pripremljen je i album, 49. Festivala koji će biti u prodaji a sav prihod namijenjen je za Caritas kaptolačke župe sv. Petra i Pavla.

Trećeg dana, 11. svibnja na programu je u Sportskoj dvorani od 18 sati smotra folklora "Šokačko se kolo vije" na kojoj će nastupi šest folklornih skupina i KUD-ova. Domaćin smotre je KUD "Ivo Čakalić" iz Kaptola.

TZD 024 45X65 PLAKAT smanjeni