Ponedjeljak, 27 Veljača 2012 12:56

Prava žetva medalja

Ocijeni sadržaj
(24 glasova)

PLESNI STUDIO MARINE MIHELČIĆ NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U PLESU - ESDU CROATIA 2012 - P2265569

11 PRVIH MJESTA, DEVET DRUGIH MJESTA I PET TREĆIH MJESTA -

SPLIT – Sa do sada najviše ekipa, sola i dua, u čak 36 koreografija plesači Plesnog studija Marine Mihelčić iz Požege i Nove Gradiške nastupili su na ESDU Dancestar World Tour 2012 – Croatia, Državnom prvenstvu Hrvatske u plesu u Splitu. 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu okupilo se čak 246 koreografija iz dvadesetak plesnih studija iz Hrvatske i Mostara (BiH). Na ovom dvodnevnom natjecanju koje je bilo ujedno i kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo ESDU koje se održava u Poreču, i na koje dolazi preko 4.000 plesača iz cijelog svijeta, plesači su se natjecali disciplinama Open, Jazz, Musical theater, Ballet, Nacional Folcloric dance, Contemporary Lyrical, Contemporary Modern, MTV Commercial, Urban danceStyles, B-Boying i Production number. Svi natjecatelji startali su u solo, duo, trio, grupi,i formacijama, dobnih skupina mini, childrens, juniors i seniors.

P2265712- Ovo je natjecanje na kojemu smo mi i do sada imali velikog uspjeha i već nekoliko godina plasiramo se na direktno na Svjetsko prvenstvo u plesu. Ove godine došli smo posebno jaki s najviše koreografija. Natjecali su se već prokušani naši plesači juniori i seniori, a ove godine došli smo i nešto više koreografija u kategorijama mini i djece. Od svih plesnih studija mi smo došli s najviše koreografija, čak 36, od kojih je čak 25 osvojilo odličje, njih 11 prvo mjesto, 9 drugo mjesto i 5 treće mjesto. No najvažnije nam je da je čak 18 naših koreografija između 246 koreografija izborilo pravo natjecanja na Svjetskom prvenstvu, jer te kvalifikacije su se posebno bodovale – istakla je posebno zadovoljna Marina Mihelčić, trenerica i plesna pedagoginja koja je ove godine od ESDU dobila i posebno priznanje za izvrstan pedagoški rad s plesačima.