Petak, 29 Kolovoz 2014 13:36

Predstavljen Festival vina i gastronomije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

AUREA FEST – SEDAM DANA I SEDAM FESTIVALA U POŽEGI  -

 POŽEGA – Aurea fest, ovogodišnji festival festivala proizašao iz nekadašnjeg Glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije, donosi niz novina, a svakako najveća novina je da će trajati sedam dana, a da sadrži ukupno sedam različitih festivala. 
Svih sedam dana u glavnom festivalskom šatoru iza gradske kuće od ponedjeljka 1. rujna pa sve nedjelje 7. rujna održavat će se Festival vina i gastronomije, a medijima su predstavljena i na degustaciju ponuđena vina i jela koja će se služiti na festivalu. IMG 6058S istim vinima i jelima bit će organizirana i zanimljiva natjecanja, u kojima će sudjelovati i pjevači, gosti festivala te posjetitelji festivala, a i najpoznatija jela Muzeja u loncu koja će se pripremati u šatoru svakog dana..
Prodirektor Festivala vina i gastronomije, Vladimir Bauer najavio je bogate sadržaje svih sedam dana održavanja u šatoru, gdje će tijekom cijelog dana nastupati na pozornici poznati tamburaški sastavi, tako već u ponedjeljak od 12 sati TS Skitnice i Garavuše, u utorak TS Žute dunje i Zlatna dolina, u srijedu TS Veličke legende i Slavonski dukati, u četvrtak TS Rubato i Od srca do srca, u petak TS Zlatni vez i Patria, subota TS Castrum i Zlatna dolina, u nedjelju TS Žute dunje i Bisernica.

 Najinteresantnija će svakako biti Ej Ti Pij lista u kojoj će se natjecati u brzini, količini i prepoznavanju popijenog vina. Kako brzo popijete po deci vina iz pet vinskih čaša, koliko možete popiti vina u 5 sekundi, da li možete prepoznati u kojoj se od pet čaša nalazi koja vrsta vina ovisit će da li ćete steći titulu vinskog pripravnika, vinskog magistra ili čak vinskog doktora. Bauer je pozvao da se za EjTiPij listu prijave svi vinoljupci ili oni koji će tek ljubitelji vina postati od Aurea festa, jer su za sve pripremljene diplome i nagrade, a u natjecanju će svakako biti najkvalitetnija vina kutjevačkog, pleterničkog i požeškog vinogorja.

 IMG 6051Aurea fest na požeškim ulicama i Trgu sv. Trojstva započinje u ponedjeljak od 19 sati svečanom povorkom i Festivalom običaja. Uz svečanu povorku koju će činiti jahači, svečane i svatovske konjske zaprege, kulturno umjetnička društva, dječji vrtići, udruge vinara i voćara iz Požege, Kaptola i Kutjeva bit će prikazana i Požeška berba grožđa. Svi sudionici povorke na kraju će se uhvatili u veliko kolo i otplesati slavonski Taraban.