Ponedjeljak, 14 Prosinac 2015 20:41

Humanitarna plesna produkcija „Za Afriku“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKE MAŽORETKINJE I TWIRLING KLUB POŽEGA -

POŽEGA – Ponovno je Sportska dvorana Grabrik bila puna na tradicionalnoj pred božićnoj manifestaciji koju organiziraju Požeške mažoretkinje pod nazivom „Požegi s ljubavlju čestit Božić i sretnu Novu godinu žele Požeške mažoretkinje“. Ove godine tema ove humanitarne i plesno-scensko produkcije je bila „Za Afriku“, a organizirana je kao dio međunarodnog projekta „Marijini obroci“ koji je pokrenula OŠ Antuna Kanižlića u Požegi. Toj školi u prikupljanju sredstava za osiguranje barem jednog školskog obroka djeci u siromašnim afričkim državama, pridružile su se i ostale požeške osnovne škole, a ove godine i Požeške mažoretkinje zajedno s Twirling klubom Požega.

Podršku cijeloj manifestaciji dao je i Grad Požega, a sve posjetitelje i stotine učesnika u programu pozdravio je i požeški dogradonačelnik Darko Puljašić. Naglasio je da sve takve projekte u kojima učestvuju djeca i mladi, a posebno projekte koji imaju humani karakter, grad Požega će uvijek podržavati.

U plesno scenskom programu sudjelovali su požeški dječji vrtići, OŠ Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića, Julija Kempfa, Plesna radionica Ilijane Lončar, mažoretkinje Jakšić, Pleternica, Plesni studio Excite, Plesni klub Boa, Plesni studio Marine Mihelčić i Gimnastičko društvo Sokol iz Požege.

Na kraju su svi izvođači zajedno nastupili na podiju, a onda je došao i Djed Mraz kojega su djeca pozdravila s oduševljenjem. I na ovoj predstavi Požeške mažoretkinje su se oprostile od svoje četiri dugogodišnje članice, koje odlaze na daljnje školovanje izvan Požege.

Tekst/foto: Vladimir Protić