Nedjelja, 15 Svibanj 2016 13:13

„Dva grada – jedna priča“ u Mariboru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA DJECE BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA PAKRAC -

PAKRAC - Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac u travnju je u Ljubljani postavila izložbu fotografija "Dva grada - jedna priča". Dio fotografija prikazali su i 2014. u Muzeju u Pakracu pod nazivom "Posljedice rata" te 2015. za Dan branitelja Lipika u Lipiku pod nazivom "Preko tame do svjetlosti", autora Krešimira Novinca.

- Fotografije prikazuju još uvijek vidljive posljedice ratnih razaranja agresora Pakraca i Lipika. Ukupno je prikazano preko 20 fotografija. Izložbu smo održali u suradnji s "Hrvatskim društvom Ljubljana" i "Center Sonček", u čijim je prostorijama postavljena izložba – rekao je Tomislav Novinc, predsjednik Udruge te najavio izložbu fotografija u Mariboru pod istim nazivom s malo drugačijim fotografijama, ali iste tematike.

Izložba će biti u subotu (14.5.) u 18 sati, u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru. Autor svih fotografija je Krešimir Novinc, član Udruge. Ističu kako je cilj izložbe pokazati Hrvatima i ostalim građanima u Sloveniji kako su posljedice agresije na Hrvatsku vidljive i nakon 25 godina od početka Domovinskog rata i potvrditi ulogu Pakraca i Lipika u stvaranju samostalne Hrvatske.

Izložbu su potpomognuli Župan Požeško - slavonske županije Alojz Tomašević te gradovi Pakrac i Lipik.

Tekst/foto: G. Vukić