Četvrtak, 27 Rujan 2012 15:20

Predlažu poboljšanje infrastrukture

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA GRADA POŽEGE -

POŽEGA- Hrvatska stranka umirovljenika grada Požege održala je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnula na aktivnosti aktualne SDP-ove gradske vlasti na uređenju grada Požege. Pohvalno ocjenjujući pojedine poteze kao što je organiziranje javnog prijevoza ali i mnoge infrastrukturne radove koji pridonose poboljšanju standarda življenja, dopredsjednica stranke Veronika Vinković gradskoj vlasti ipak zamjera što ne organizira javne rasprave kako bi se čuli i drugi prijedlozi građana.

- Predlažemo da odgovorni poslušaju i razmotre svaki prijedlog kojim bi se život ovog grada i njegovih stanovnika olakšao ili poboljšao, bez obzira od koga dolazio jer svi mi u ovom gradu živimo zajedno - rekla je Vinković.

Hrvatska stranka umirovljenika također je predložila da gradska vlast za iduće razdoblje u program svoga rada uvrsti uređenje parka kraj Orljave, te da ulicu dr. Franje Tuđmana u kojoj se nalaze čak tri školske ustanove, uredi kao pješačku zonu. Hrvatska je stranka umirovljenika također zainteresirana i za uređenje nogostupa u onim ulicama u kojima se nije radilo već više od tri desetljeća te za otvaranje novih biciklističkih staza gdje je to moguće.

Predsjednik gradske HSU Svetislav Marić na konferenciji za novinare istaknuo je kako je sve veće zanimanje za ovu stranku rezultiralo i reorganizacijom unutar Gradske organizacije te je osnovano pet novih ogranaka dok će još njih osam uskoro biti ustrojeno.

Ustrojavanjem i povećavanjem članstva stranka misli na predstojećim lokalnim izborima sudjelovati u vlasti. (V.Re.)