Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 12:44

Uskoro kreću s obnoviteljskim skupštinama u općinama, gradovima i na razini županije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HNS SE ŽELI JAČE AKTIVIRATI U RADU LOKALNE ZAJEDNICE -

POŽEGA – Nakon niza turbulentnih događanja koje su zadesile Hrvatsku narodnu stranku, rad na nivou Požeško-slavonske županije, ali i u općinskim i gradskim organizacijama je zastao. Uslijed podjela i raskola u stranci neki članovi su otišli u novo formiranu stranku, no najveći dio članstva je ostao u HNS. U nekim općinskim i gradskim organizacijama otišli su čelni ljudi, te je izostao rad u lokalnoj zajednici. To se želi promijeniti, pa je krenula inicijativa iz Gradske organizacije HNS i Općinske organizacije HNS Kaptol, da se pokrenu aktivnosti oko organizacije obnoviteljskih skupština u općinama, gradovima i na kraju na razini Požeško-slavonske županije.

- HNS je uvijek sudjelovao u radu lokalnih zajednica, posebno smo dobro radili s udrugama koje rade u općinama i gradovima i dajemo im podršku u radu, a često smo sudjelovali i podržavali i razne humanitarne akcije. Želja nam je da jače i aktivnije sudjelujemo ne samo u političkom životu, nego u cjelokupnom životu naših općina i gradova, gdje sigurno možemo dati svoj doprinos – istakla je Marica Vidović iz Kaptola, koja će kao povjerenik HNS u suradnji s regionalnim voditeljem HNS već u rujnu organizirati izborne skupštine u općinama i gradovima. Svakako će imati veliki posao oko revizije članstva, jer se dio članstva pasivizirao a dio osuo u drugim političkim opcijama. Ocjenjuju da će se HNS vrlo brzo aktivirati u ovoj sredini, budući da trenutno HNS sudjeluje u vlasti, da su članovi HNS u Vladi RH i da imaju svoja ministarstva. Očekuju da će im u tim aktivnostima pomoći Središnjica HNS, osobno Ivan Vrdoljak i ministri Predrag Štromar i Blaženka Divjak. Ministrica prosvjete je za rujan najavila i dolazak u Požeško-slavonsku županiju i posjetu nekim osnovnim školama.

- Pozivam u međuvremenu sve bivše i sadašnje članove HNS-a, kao i one koji se vide u Hrvatskoj narodnoj stranci, kao liberalni demokrati da se jave i priključe ovoj HNS-ovoj obitelji koja je uvijek vodila računa o običnim malom čovjeku, obitelji, poticala razvoj civilnog društva, udruga i razvoj lokalnih sredina. HNS je nekada u ovoj sredini bio vrlo aktivan sudionik svih političkih procesa, imali smo svoje članove u općinskim i gradskim vijećima, županijskoj skupštini, svoje načelnike općina, a to ćemo ponovno pokušati vratiti. Stoga pokrećemo i ovaj izborni proces, osnažili članstvo i cijelu stranku, a da bi se na vrijeme pripremili za lokalne izbore – dodala je Marica Vidović, koja je na radni sastanak i druženje uz kavu na požeškoj terasi pozvala aktiviste HNS iz Kaptola i Požege.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska