Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 09:47

Požeštinu posjetio Habib Tahiri nezavisni kandidat s liste HNS-a

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

LISTA HNS ZA EUROPSKI PARLAMENT KRENULA U KAMPANJU - 

POŽEGU – Krenula je kampanja za izbore za EU parlament, a među prvima grad Požegu i Požeštinu je posjetio jedan kandidat s liste HNS-a koju predvodi Matija Posavec. Kandidat na listi je Habib Tahiri, inače nezavisni kandidat iz Novske, koji predstavlja albansku nacionalnu manjinu. Tahiri je viši medicinski tehničar u Zavodu za hitnu medicinu.

- Ovo je veliki iskorak za sve pripadnike manjinskih naroda u Hrvatskoj, jer ja ću predstavljati upravo sve pripadnike nacionalnih manjina koji žive u RH. Mora se priznati da je HNS ovakvim iskorakom napravio veliki pomak u kreiranju novih politika u kojima ravnopravnost čini jednu od osnovnih stupova društva – istakao je Habib Tahiri, koji se u Požegi susreo s članovima Županijskog odbora HNS-a i građanima. Obišao je i nekoliko obrtnika albanske nacionalne manjine koji uspješno godinama djeluju i rade u gradu Požegi i Požeštini. On je porazgovarao o problemima s kojima se susreću pripadnici nacionalnih manjina, no svakako je izazvao veliku pozornost, a pripadnici albanske nacionalne manjine izrazili su svoj ponos i iznenađenje s činjenicom da imaju svog predstavnika na listi za EU parlament.

Domaćin ovog predstavljanja u Požegi bila je predsjednica ŽO HNS-a za Požeško-slavonske županije Marica Vidović iz Kaptola.