Utorak, 11 Lipanj 2019 11:19

Obilježili 27. godišnjicu od smrti Antuna Božića, prvog predsjednika HDZ-a grada Požege

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

KOMEMORACIJA ODRŽANA UZ GROB NA GROBLJU SV. ILIJE -

POŽEGA - Na groblju sv. Ilije održana je komemoracija na kojoj su se okupili članovi GO HDZ-a Požega, ŽO HDZ Požeško-slavonske županije, članovi Udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, prijatelji i članovi obitelji prerano umrlog Antuna Božića. Oni su uz grob položili cvijeće, vijence i zapalili svijeće sjećajući se Antuna Božića, prvog predsjednika tada jedinstvenog HDZ-a za općinu Požega, kasnije preimenovanog u Županijski odbor HDZ-a, a gradovi i općine dobili su svoje organizacije HDZ-a. Svijeće su zapalili i poklonili se grobu predsjednik ŽO HDZ Željko Glavić, predsjednik GO HDZ Požega Darko Puljašić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Anto Pavličević i drugi.

Nakon 27 godina obitelji je još uvijek jednako teško, posebno sestri Mariji Bajt, koja je također u to vrijeme aktivno radila na stvaranju samostalne i neovisne države Hrvatske, no znajući da žrtva Antuna Božića nije bila uzaludna i da nije zaboravljena, lakše se prepušta tugovanju za članom svoje obitelji.

Povodom obljetnice smrti uz grob Antuna Božića molitvu je predvodio gvardijan fra Milan Krišto. Kratku komemoraciju i molitvu svi sudionici održali su i kod groba Mate Novačića, predsjednika općine Slav. Požega iz vremena hrvatskog proljeća. Mato Novačić je i u slobodnoj Hrvatskoj obavljao dužnosti u gradskoj upravi, sada grada Požega.