Subota, 29 Lipanj 2019 23:22

Tradicionalni piknik i druženje članova HDZ-a grada Požege

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

EMOVAČKI LUG – Na turističkom imanju Zlatni lug održano je ovogodišnje tradicionalno, dobar običaj stariji od deset godina, druženje članova HDZ-a grada Požege i simpatizera stranke. Domaćin, predsjednik GO HDZ-a Požega Darko Puljašić i predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić obratili su se okupljenima, preko 600 članova, i zaželjeli im lijepo cjelodnevno druženje u prirodi, ali i upozorili na potrebu većeg zajedništva. Upravo ovo je bila prilika da se razmjene mišljenja i utvrde pravci zajedničkog djelovanja, rada i posebno izlaska na izbore, koje je do sada bilo zaista organizirano, sve do posljednjih EU izbora kada je HDZ glasao nejedinstveno, pa su čak neki i bojkotirali izlazak na izbore.

Kako je poslužilo dobro i sunčano vrijeme, a domaćini su pripremili ukusan i dobar grah, te pečenog odojka, hladno pivo i sokove, uz glazbu TS Zlatna dolina, druženje se produžilo do kasnih poslijepodnevnih sati.

- Ovo je samo jedan primjer koji pokazuje da smo mi jedinstveni, da živimo i družimo se kao jedna velika obitelj - istakao je predsjednik Puljašić, te pozvao sve da i dalje zajedno idu i grade Hrvatsku, jer su jedina stranka koja Hrvatsku voli kao svoju. -Odlična smo ekipa koja vodi Hrvatsku i u Europi, no moramo raditi sve zajedno i jedinstveno i držati se dogovora u stranci – ponovio je Puljašić dodajući da je prošlo dvije godine kako vodi HDZ grada Požege i nada se da ih nije iznevjerio.

I županijski predsjednik Glavić podsjetio je sve na potrebu većeg jedinstva, a čestitao je Darku Puljašiću što je nastavio s održavanjem ovakvih tradicionalnih druženja. - Na izborima za EU parlament su nas podijelili na one koji su malo više ili malo manje HDZ-ovci, malo više ili malo manje Hrvati. Želim da nam se to nikada više ne ponovi. Takvim stavom neglasanja za svoju stranku izabrali smo kandidate iz protivničkih stranki. Nadam se da ste toga svjesni i da nam se to ponoviti neće. Nemoguće da nas može zavesti nekoliko novinskih članaka, radijskih i TV emisija. Nemoguće je ne vidjeti da je hrvatskim braniteljima, kojima je bilo oduzeto pola onoga što su prije imali, ne samo sve vraćeno nego su novim zakonom dobili još više. Hrvatska vlada učinila ih je skupinom dostojnom poštovanja i djela kojeg su napravili i oni su to poštovanje zaslužili. Taj novi zakon donijela je vlada koju vodi HDZ. podsjetio je predsjednik Glavić, koji je dodao da je ova Vlada RH prva prepoznala probleme Slavonije i rješava ih, da je spasila nekoliko velikih sustava i velikih tvrtki, provela nekoliko poreznih reformi kojima su rasterećeni poduzetnici a svi dobili više novca u svojim plaćama. Smatra da se samo mora ustrajati i kao nekada biti jedinstveni u stranci, jer samo to je donosilo i rezultate HDZ-a.