Nedjelja, 22 Prosinac 2019 22:44

U SDP-u jako zadovoljni ukupnom pobjedom Zorana Milanovića i puno većim brojem glasova u Požeško-slavonskoj županiji nego prije

Ocijeni sadržaj
(26 glasova)

POŽEGA - Nije bilo velike euforije, no nije nitko mogao sakriti veliko zadovoljstvo u SDP-ovom stožeru u Požegi, ukupnom pobjedom njihovog kandidata Zorana Milanovića, na nivou Hrvatske i ulaskom u 2. krug njihovog kandidata. Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Mitar Obradović nije krio niti zadovoljstvo što su postigli daleko bolji postotak i ukupan broj glasova u Požeško-slavonskoj županiji nego prijašnjih izbornih ciklusa. U potpunosti je optimističan glede drugog kruga.

 - Svakako smo zadovoljni ovim rezultatima koje je ostvario naš kandidat Zoran Milanović. Ovi rezultati pokazuju da je Hrvatska za promjene, a te promjene su vidjeli u našem kandidatu Zoranu Milanoviću. Ovaj rezultat je za nas očekivan, neki nisu tako mislili. SDP je izuzetno zadovoljan rezultatima u Požeško-slavonskoj županiji u odnosu na prošle izbore za 30% smo popravili svoj rezultat. Sada smo na 24% što je izuzetno velik pomak u ove pola godine od zadnjih izbora. Građani su nezadovoljni stanjem u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji i to su pokazali svojim glasovanjem za SDP i dobrim dijelom za Miroslava Škoru. U biti Škoro je pobijedio u svim općinama i gradovima osim u Brestovcu. Mi očekujemo da će se dio tih protestnih glasova protiv HDZ-a uspjeti kanalizirati prema našem kandidatu. Optimistični smo za 2. krug i očekujemo da će SDP ponovno imati svog predsjednika – istakao je Obradović, koji dodaje da je sada pred njima u ova dva tjedna puno rada i da će svoj postotak još poboljšati radom na terenu. SDP će dati još veći doprinos u 2. krugu pobjedi Zorana Milanovića. Posebno zadovoljstvo su iskazali što je rezultat Kolinde Grabar Kitarović samo nešto preko 300 glasova bolji od rezultata Zorana Milanovića.

Zoran Milanović je dobio u Brestovcu 18,69% ili 333 glasa, Pleternici 12,60% ili 694 glasa, Čaglinu 16,80% ili 179 glasova, Kaptolu 11,57% ili 174 glasova, Velikoj 16,75% ili 418 glasova, Jakšiću 15,03% ili 385 glasova, Kutjevu 14,24% ili 379 glasova i u Požegi 23,46 ili 2.992 glasova.