Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 20:12

Na HDZ-ovoj listi za 5. Izbornu jedinicu troje ljudi iz Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

ZAGREB / POŽEGA - Na posljednjem Predsjedništvu HDZ-a koje je završilo prije nekoliko minuta utvrđene su liste, pa smo tako dobili i tko će iz Požeško-slavonske županije biti među 14 osoba za 5. Izbornu jedinicu. Tu izbornu jedinicu čine Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Požeško-slavonska županija.

Na listi se kao treći nalazi Josip Aladrović, rođen u Pleternici, danas ministar u HDZ-ovoj Vladi RH, na sedmom mjestu Darko Puljašić, Požežanin i trenutno gradonačelnik grada Požege, a na trinaestom mjestu Anamarija Blažević, Pakračanka, trenutno gradonačelnica grada Pakraca. Listu vodi kao i prošli puta Zdravko Marić iz Slav. Broda, aktualni ministar financija u HDZ-ovoj Vladi RH.

Iako su svi predviđali da će na listi svakako biti i prof. dr. sc. Željko Glavić, kao predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije, to se nije dogodilo, isključivo po njegovoj želji, jer nije želio biti na listi i ići u Sabor RH. On uskoro odlazi u mirovinu iz najbolje bolnice u Hrvatskoj, a kako ističe ima druge planove, osim političkih.

Često se šuškalo kako će na listi biti i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, ali ni ta šuškanja nisu bila točna, jer to bi opet bilo, kao i nekoliko puta prije da jedna mala Pleternica ima dva kandidata na listi od 14 osoba iz tri županije.

Po ovoj situaciji, posebno ako HDZ osvoji vlast, prva trojica sa liste idu za ministre, a onda se pomiče crta ulaska, pa bi nakon dugo vremena i Požega, sa Darkom Puljašićem konačno dobila saborskog zastupnika iz svojih redova.