Utorak, 12 Veljača 2013 17:03

Vijećnik Nino Smolčić pita

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ZAŠTO POŽEŠKA VLAST IZBJEGAVA DIJALOG I TRANSPARENTNOST  -

 

POŽEGA – Ne dobivši niti jedan odgovor na svoja pitanja upućena požeškom gradonačelniku na sjednici vijeća, vijećnik Nino Smolčić sazvao je tiskovnu konferenciju na kojoj je javno iskazao svoje nezadovoljstvo i pitao zašto požeška vlast izbjegava ponuđeni dijalog i transparentni rad. On smatra da su ove četiri godine gradonačelnikove marionete od gradske blagajne napravile stranačku i osobnu riznicu.

- Dosta je populista, demagoga, bahatosti, kvazi socijalno osjetljivih i kvazi političara. Dosta je da gradska blagajna bude i stranačka blagajna, a Požega i gradske institucija model zbrinjavanja stranačkih skakavaca. Mi ne možemo i ne smijemo prihvatiti obrazac političkog djelovanja gdje se bez rasprave odbijaju svi prijedlozi. Mi ne možemo i ne smijemo prihvatiti obrazac gdje se odbija odgovoriti na postavljena pitanja. Predstavnici vlasti dužni su odgovoriti na svako pitanje od strane svakog građanina, a kamoli gradskog vijećnika – kaže Nino Smolčić koji već nekoliko sjednica traži i da se podnese izvještaj o radu komunalne tvrtke Tekija.

- U 4 godine mandata ovog vijeća niti jednom se nije raspravljalo o Tekiji, a ja kažem da izbora u Požegi neće biti dok Tekija ne podnese svoje izvješće o radu. Previše je nepoznanica o radu tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Požege i nedopustivo je da se propusti u radu prenesu na teret građana i požeškog proračuna. Javnost mora biti upoznata i sa natječajima koje je Tekija provodila, kako se zapošljavalo i koliko "Buljubašića" ima na teretu. Požega će biti jedini grad u kojem se u svibnju neće održati lokalni izbori ako ista javnosti ne podnese izviješće o radu Tekije – tvrdi Smolčić.