Ponedjeljak, 18 Veljača 2013 14:05

Unatoč obećanju poticaja svega 8 posto

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROSVJED SELJAKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE NA FEROVCU  -

FEROVAC - Oko stotinjak seljaka u ponedjeljak i utorak na nekoliko sati blokiralo je prometnicu na Ferovcu kod Kutjeva prosvjedujući zbog teškog stanja u poljoprivredi te zbog toga što ih na razgovore ne želi primiti premijer Vlade Zoran Milanović.

 

Dukic-Tražimo da nas na razgovor primi premijer Vlade i da nam se do kraja tjedna isplati 50 posto poticaja. Premijer i ministar financija je obećao da će nam pola poticaja biti isplaćeno do kraja siječnja zbog teške elementarne nepogode (mraza i suše) koja nas je prošle godine pogodila. Do sada su isplatili tek 8 posto – poručio je Dragutin Dukić, predsjednik koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

 

FEROVAC PROSVIJEDukić je podsjetio na premijeru izjavu u kojoj je kaza da „da Bog da mu se ruka osušila ako zaboravi Slavoniju. Međutim, ne samo da je zaboravio Slavoniju nego je zaboravio cijelu Hrvatsku. Bojim se da bi se premijeru mogle obje ruke osušiti jer stanje na selu je postalo neizdrživo – poručio je Dukić..

 

FEROVAC PROSVIJEDOsim isplate poticaja seljaci traže da se promjeni Zakon o legalizaciji, odnosno da im se omogući da legaliziraju svoje objekte za jednu kunu, da se uvaže njihovi prijedlozi u novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu te da se pripremi odgovarajući mliječni paket.