Srijeda, 20 Veljača 2013 19:28

Za županiju i grad Požegu zajedno s SDP-om

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ŽUPANIJSKI ODBOR HSU PRIHVATIO KOALICIJE  -

POŽEGA - HSU-a Požeško-slavonske županije započele su pripreme za lokalne izbore od kojih očekuje da će na nivou županije i nekih lokalnih zajednica participirati u vlasti. U skladu sa Statutom temeljne organizacije prema vlastitoj odluci i procjeni odlučuju o načinu izlaska na izbore, samostalno ili u koalicijama.

Sa nekim strankama su vodili i razgovore o koaliciji. Najdalje su u pregovorima otišli s SDP-om, jer su prihvatili njihov poziv da koaliraju na nivou Županije za izbor vijećnika županijske skupštine, župana i zamjenike župana.

Potvrđena je i odluka GO HSU Požege da na lokalne izbore za vijećnike gradskog vijeća, gradonačelnika i dogradonačelnike grada Požege izađu zajedno u koaliciji SDP – HSU.

Tako je potvrđena i odluka GO HSU Pakraca da se i u tom gradu za lokalne izbore ide u koaliciji s SDP-om.

- Želimo da HSU u županiji participira u vlasti kako preko svojih vlastitih vijećnika tako i vršenjem određenih funkcija u službama lokalne samouprave. Zato HSU-a ima potreban kadar i sposobnost jer treba istači da je starost doba mudrosti, akumuliranog znanja i iskustva, da čovjek sazri onog momenta kada se realno vidi u starosti i da je starost vrijeme kada život dobiva novu dimenziju i zato se članovi HSU-a Požeško-slavonske županije sa pravom stavljaju na raspolaganje umirovljenicima i očekuju njihov glas na izborima – istakao je Branimir Ščulac, predsjednik ŽO HSU.