Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 17:35

Požeški SDP najavio prosvjed protiv virusa korupcije u utorak 19. siječnja minutu prije 12 sati

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Gradski obror SDP Požega održao je tiskovnu konferenciju protiv korupcije HDZ-a u gradu Požegi i pozvao Požežane na Prosvjed protiv virusa korupcije koji će se održati u utorak 19. siječnja u 11,59 sati, minutu prije 12 sati. Između ostaloga na tiskovnoj konferenciji su istakli: - Požega je pod HDZ-om postala Grad koji je stavljen na optuženičku klupu, Grad čiji gradonačelnik ima pravomoćni optužni prijedlog, Grad o kojem nacionalni mediji posvećuju posebne emisije u kojima  predstavljaju „požešku hobotnici“. U medijima svakodnevno čitamo priče o dogovaranju poslova na štetu građana u korist odabranih tvrtki, o bahatosti koja graniči sa zdravim razumom, o prijetnjama i ucjenama, o zapošljavanju članova stranke s kaznenim dosjeima, čak i na najodgovornija mjesta u ovom gradu. Mogli bi još dugo nabrajati naslove iz nacionalnih medija koji pišu o našem gradu. Iako uhvaćeni s prstima u pekmezu, ne prvi put, snimljeni i javno prokazani, gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon ne srameći se i dalje obnašaju gradske dužnosti. HDZ uporno u našoj županiji zastupa stav prema kojem štetne pojave treba osuditi, a same izvršioce spasiti.

Požeška HDZ-ova korupcijska hobotnica tako vjerodostojno ide dalje pod patronatom županijskog i državnog HDZ-a, jer da je pravde i pravne države, morala i srama, Puljašić i Pilon bi odavno dali ostavke. Dok je HDZ-a, očito nije moguće dočekati micanje ovakvih likova s vlasti. Unatoč izjavi Andreja Plenkovića da je HDZ  stranka nulte tolerancije na kriminal i korupciju, zadnjim postupcima potvrđuje se da je to laž, koju mi Požežani proteklih mjeseci itekako osjetimo na svojoj koži. Ostavka u Saboru nije dovoljna, Puljašić je i dalje gradonačelnik Požege, to je sramota i tražimo da odstupi.

Glasno ćemo na prosvjedu reći da njega i Pilona više ne želimo na čelu Grada. Prosvjed će se održati sutra, 19.1.2021., simbolično minutu prije 12 sati ispred Gradske kuće u Požegi na Trgu Sv. Trojstva. Pozivamo Požežane da nam se zbog epidemioloških razloga pridruže isključivo uživo putem Facebook stranice SDP Požega https://www.facebook.com/sdp.pozega gdje ćemo prosvjed prenositi uživo.

Gost na prosvjedu bit će prof.dr.sc. Željko Jovanović, član Predsjedništva SDP-a Hrvatske, a kratko će se nazočnima obratiti saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić kao i predsjednik ŽO SDP-a Požeko-slavonske županije Mitar Obradović.