Srijeda, 03 Veljača 2021 13:58

Saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić smatra dobrim prihvaćanje odgovornosti za nasilje nad novinarom

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Svoje očitovanje i razmišljanja u obliku priopćenja kao reakciju na tiskovnu konferenciju bivšeg gradonačelnika grada Požege Vedrana Neferovića medijima je poslala saborska zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić koje u nastavku donosimo čitateljima.

 - Drago mi je što je dožupan Vedran Neferović prihvatio odgovornost za nasilje nad novinarom i to me kao stručnjaka i socijalnu radnicu ugodno iznenadilo. Bravo! U tome može pomoći svom kolegi županu u prihvaćanju odgovornosti za svoje postupke, a to je put za postizanje socijalnog mira, pomaže kod oprosta kod žrtve i utječe na živote svih uključenih. 

U Požegi već dugo vremena se ne mora prokazivati tko laže, a tko istinu kaže. Narod zna i to je jedino važno. Je li Vedran Neferović prespavao sudski postupak na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu za iseljenje Centra za socijalnu skrb Požega, Podružnica Obiteljski centar? Je li i dan danas onemogućeno korištenje cijelog prizemnog dijela zgrade Obiteljskog centra jer je Grad Požega tako odlučio? 

Prva odluka Vedrana Neferovića kao gradonačelnika je bila traženje sedam djelatnika Grada Požege da prihvate premještaj ili dobivaju otkaz. Među njima su i dvojica hrvatskih branitelja. To su činjenice.

A vezano za djelatnike Centra za socijalnu skrb Požega najbolje da traži odgovore u bivšim djelatnicima Doma za starije i nemoćne osobe Požega koje su osuđene također za kriminalne radnje, naravno, radi se o članici HDZ-a i koja nije vraćena na posao.

Samo kažem da požeška javnost nije naivna ni jalna, nego želi živjeti pošteno i na pošten način stjecati imovinu. Kako je moguće da jedna tvrtka u Požegi dobiva sve investicijske poslove, naravno tu su i poslovi u vrijednosti podignutog kredita od 35 mil. kuna i ta ista tvrtka je bila izvođač radova izgradnje kuće Vedrana Neferovića. 

Za razliku od drugih gradova, Grad Požega svoje investicije financira podizanjem kredita, a povjerenje građana je s pravom narušeno u zakonito poslovanje, iz već poznatih razloga u aferi snimke, gdje se i spominje poslovanje bivšeg gradonačelnika Vedrana Neferovića i način stjecanja njegove imovine. O kvaliteti radova, ulaganjima o kojima govori Vedran Neferović na šetnjici, bazenima, trgovima, svjedoče građani Požege svakodnevno. Podsjetiti ću i na činjenicu da otplata kredita od 35 mil. kuna započinje ove godine, nakon počeka od 5 godina i trajati će idućih 15 godina. Dok će građani otplaćivati kredit, Vedran Neferović može neometano gledati sa balkona svoje kuće ostatke betonskih spomenika samom sebi koji propadaju iz dana u dan, dokazujući aljkavost izvedenih radova. 

Kada se radi o kompetencijama za radno mjesto ravnatelja Gradskog kazališta Grada Požege, zasigurno je bilo kompetentnijih osoba za imenovanje, osim supruge Vedrana Neferovića, prof. kroatistike i filozofije, tada sa godinom dana radnog staža, zbog čega se i mijenjao pravilnik o radnim mjestima.

Moja radna mjesta su u skladu sa mojim profesionalnim zvanjem, diplomirane socijalne radnice i 11 godina sam obavljala poslove socijalne radnice, te 4 godine sam bila ravnateljica ustanove socijalne skrbi. Kao saborska zastupnica sam u srpnju 2020. godine položila prisegu da ću svojom čašću dužnost saborske zastupnice obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.

To stranačkom kolegi Vedrana Neferovića, Darku Puljašiću nije pošlo za rukom, a Vedran Neferović nije ni kompetentan za raspravu o sposobnostima saborskih zastupnika. 

Prihvaćam da Vedran Neferović može biti bijesan i ljut zbog svih okolnosti u kojima se našla njegov stranka, ali za to su sami odgovorni i plod je njihovih nezakonitih metoda rada. Za to im nisam ja niti građani Požege krivi.