Utorak, 02 Ožujak 2021 16:08

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nazočio proširenoj sjednici Predsjedništva ŽO HDZ Požeško-slavonskog

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PLETERNICA - Predsjednik HDZ-a i premijer Vlade RH Andrej Plenković nazočio je s ministrima Tomom Medvedom, Josipom Aladrovićem i Mariom Banožićem proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. Sjednici su nazočili i svi kandidati za mjesta načelnika općina, gradonačelnice i gradonačelnike gradova te kandidatkinju za županicu Požeško-slavonske županije. Nakon usuglašavanja svih prijedloga Andrej Plenković je čestitao kandidatima i poželio puno uspjeha na predstojećim lokalnim izborima sredinom svibnja, te istakao da je HDZ za ove lokalne izbore predložio tri žene za županice iz njihovih redova.

IMG 6134

Ponovio je i na koji se način ova Vlada RH vodi u borbi protiv korona virusa i pandemije, što je sve učinila za spas radnih mjesta i očuvanje gospodarstva. Za ovu županiju, poravnanjem financijskih prihoda s nivoa države, udvostručen prihod lokalne i regionalne samouprave. - Kod korištenja EU sredstava od ukupno 212 milijuna ugovorenih sredstava za Požeško-slavonsku županiju, 208 milijuna je ugovoreno u mandatu ove Vlade. Kod mjere očuvanja radnih mjesta do sada je isplaćeno više od 110 milijuna kuna za više od 12 tisuća radnike u Požeško-slavonskoj županiji. Na tom tragu nastavlja se i provođenje Projekta Slavonija, Baranja i Srijem - istakao je predsjednik Plenković, koji je istakao da daje punu potporu kandidatima, posebno Antoniji Jozić za županicu Požeško-slavonske županije, podršku dr. Željku Glaviću koji je kandidat za gradonačelnika Požege, Mariji Šarić, kandidatkinji za gradonačelnicu Pleternice i svim ostalim kandidatima za čelna mjesta u općinama i gradovima.

IMG 6138

Zahvalila se na podršci Antonija Jozić, kandidatkinja za županicu Požeško-slavonske županije. - To je nama podrška svih ovih godina od Vlade RH za sve jedinice lokalne samouprave i za sve što smo radili u proteklom vremenu. Biti kandidatkinja HDZ-a za županicu je iznimno odgovorna, ali i čast koja je iskazana meni osobno., da sva svoja znanja i kompetencije iz upravljanja gradom Pleternica sada prenesem na cijelu Požeško-slavonsku županiju.

Novi kandidat za požešku izvršnu vlast je dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća grada Požege i predsjednik ŽO HDZ-a prof. dr. sc. Željko Glavić. - Zajedno smo raspravili neka aktualna pitanja vezana za predstojeće lokalne izbore. Na ovim izborima HDZ ima vrlo tešku zadaću, jer potvrditi najbolji rezultat u RH koji je postignut na prošlim izborima 2017. godine. Dakle u svih 10 lokalnih jedinica i samoj županiji HDZ je osvojio vlast. Taj rezultat nije lako ponoviti, no mi mislimo da to možemo ponoviti, što nam je potvrdio i predsjednik stranke Andrej Plenković, da je siguran da mi to doista možemo napraviti.IMG 6142