Petak, 05 Ožujak 2021 09:22

Održana Izborna skupština Gradske organizacije Narodne stranke Reformisti Grada Požege

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Zbog epidemioloških mjera na terasi Hotela Grgin dol u Požegi održana je Izborna skupština Gradske organizacije Narodne stranke Reformisti za grad Požegu. Izbornoj skupštini nazočili su predsjednik stranke Radimir Čačić, župan Varaždinske županije, saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević i Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Uz održavanje skupštine okupljenim članovima predstavljen je program Reformista za slijedeće lokalne izbore. Povjerenik za Požeško-slavonsku županiju po odluci središnjice postao je Predrag Livak, koji će u naredno vrijeme pripremiti i organizaciju izlaska na lokalne izbore. Osim u gradu Požegi pripremit će listu za župana i Županijsku skupštinu a na izbore će izaći u još nekim lokalnim sredinama.

Kako kaže Predrag Livak u izlasku na izbore već sada idu zajedno s nekoliko stranaka u koaliciji.

 - Narodna stranka Reformisti su stranka projekata, koja ne maše ideološkim zastavama, nalazi se na poziciji lijevog centra, a spremni su na suradnju sa svim strankama demokratske i civilizacijske razine koje i Europa ovog trenutka promovira. Radikalne političke opcije nisu naši partneri a svi ostali su dobro došli. Imat ćemo i kandidata za župana Predraga Livaka, a sudjelovat ćemo na izborima i u ostalim lokalnim sredinama. Hrvatska je već pomalo zasićena ideološkim zastavama, bile one crvene, crne i tamno plave. Naš stav je da politika mora ponuditi bolje kvalitete života što mi i činimo - istakao je predsjednik Reformista Radimir Čačić, koji smatra da imaju dosta pokazati, na dobrom primjeru upravljanju Varaždinskom županijom, poljoprivredom, osiguranjem svih poljoprivrednih površina OPG-ima. Jedino Varaždinska županija ima osiguranu jednosmjensku nastavu i cjelodnevni boravak u školi za učenike. Dobar rad i ulaganje u školstvu kroz 10 Centara izvrsnosti pokazuju najbolji uspjeh varaždinskih učenika nam međunarodnim natjecanjima. Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost u Hrvatskoj, najniže iseljavanje iz županije u Hrvatskoj.

 - Ne postoji niti jedan razlog da slične rezultate ponudimo kao stranka Reformisti biračima u Požeško-slavonskoj županiji, kroz program Predraga Livaka. Spremni smo surađivati sa svim demokratskim strankama u Hrvatskoj i mišljenja smo da ćemo  dobiti podršku ljudi u ovoj županiji koji se ne žele skrivati iza ideologija već žele bolje uvjete života za sve građane. Snažno ćemo podupirati gospodarstvo i ulaganje u obrazovanje - zaključuje Čačić.