Subota, 13 Ožujak 2021 14:03

Kolektivna ostavka rukovodstava gradskih ogranaka Domovinskog pokreta Požega i Pakrac vode u veliki raskol

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Raskol u Domovinskom pokretu Požeško-slavonske županije ide dalje. Danas je nekoiliko Gradskih i općinskih organizacija ponudilo kolektivne ostavke nezadovoljnio ponašanjem predsjednice ŽO Domovinskog pokreta Mirele Mezak Matijević. Za ovaj njihov korak prouzrokovan ponašanjem predsjednice Mezak navodno nemaju  podršku iz središnjice u Zagrebu koja očito još neshvaća što im se sprema upravo pred izbore. Njene kombinacije dovode ih i do nekin neželjenih koalicija, pa su se na ovaj drastični korak odlučili i osnivači Domovinskog pokreta u Požegi. Održali su i tiskovnu konferenciju na tu temu a priopćenje medijima šalje dr. Ivan Kajinić, kandidat Domovinskog pokreta požeškog gradonačelnika a iza njega su potpisani i svi osnivači DP u Požegi. Priopćenje ove grupe koja izlazi iz DP prenosimo u nastavku teksta:  

 - Nezadovoljni radom, ponašanjem te samovoljom predsjednice županijske podružnice Domovinskog pokreta Mirele Mezak Matijević uz podršku čelništva stranke u Zagrebu, predsjedništva podružnica Grada Požege i Grada Pakraca, dana 13. ožujka 2021. godine podnose kolektivnu ostavku na svoje dužnosti pri Domovinskom pokretu.

Kronologija problema započinje onoga trenutka kada gospođa Mirela Mezak Matijević odustaje od kandidature za županicu Požeško-slavonske županije usmjeravajući svoju aktivnost prema kandidaturi za gradonačelnicu Pleternice, i to u dogovoru s listom MOST-a i nezavisnih kandidata, a bez prethodne konzultacije s predsjedištvom županijske podružnice, naročito Grada Požege i Grada Pakraca. Nismo prihvatili koaliciju s MOST-om niti smo podržali njihovog kandidata za župana Požeško slavonske županije, a histerični, agresivni i nekontrolirani izljevi bijesa gospođe Mirele Mezak Matijević onemogućili su bilo kakav daljnji dijalog.

Unatoč brojnim pokušajima kontakta s vodstvom stranke u Zagrebu i prezentiranja problema u županijskoj podružnici naš zahtjev za sastankom nije ostvaren. Naišli smo na ignoriranje i inertnost samog vodstva stranke, prvenstveno gospodina Darija Žepine kao glavnog tajnika, čime su  indirektno dali podršku gospođi Mireli Mezak Matijević.

S obzirom na to da naš obraz nema cijenu i da smo u ovaj proces ušli s nadom da možemo nešto promijeniti, odlučili smo se na ovaj korak jer nismo željeli sudjelovati u „cirkusu“ kojeg su stvorili predsjednica županijske podružnice i njen savjetnik Branko Polić, „moralna vertikala“ društva.

Ovim putem želimo se ispričati našim članovima, simpatizerima, ali i svim građanima kojima smo dali nadu da se pravedni i pošteni ljudi, bez ijedne mrlje u poslovnoj i privatnoj karijeri, mogu uključiti u politiku i biti pokretači promjena. Ovakvim je postupanjem čelništvo Domovinskog pokreta  pokazalo kakva stranka žele biti – promovirati pojedinca i njegove osobne interese na račun većine članove koji su istinski željeli promjene. Vodstvo Domovinskog pokreta  je ignoriranjem najveće podružnice Požeško – slavonske županije, Grada Požege, te podružnice grada heroja Domovinskog rata, Grada Pakraca, pokazalo da su zapravo jedna neozbiljna, nezrela, nespremna i nedorasla stranka na političkom nebu  Republike Hrvatske - stoji u priopćenju koje potpisuju oba predsjednika GO Požega i Pakrac, Ivan Kajinić i Damir Špančić, potpredsjednici ŽO Slavko Mustapić i Goran Grafina, dopredsjednici GO Požega i Pakrac Josip Mandić i Ivan Bulić, te rizničari i tajnici ŽO i GO DP-a Pakraca i Požege.

Očekujemo nastavak i rasplet događanja u Domovinskom pokretu Požeško-slavonske županije koji svakako ne ide u željenom pravcu koji je stranka najavljivala za lokalne izbopre u Požeško-slavonskoj županiji.