Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 13:22

Koga biste željeli za požeškog gradonačelnika u narednom mandatu ?

Ocijeni sadržaj
(34 glasova)

Samo za čitatelje tjednika Kronika požeško-slavonska postavljamo pitanje koga bi željeli za gradonačelnika grada Požege.

Da li bi željeli da ostane Darko Puljašić, gradonačelnik koji je svoj mandat vrlo neslavno priveo kraju prije isteka mandata. Započeo je tako što je izmakao fotelju gradonačelnika Vedranu Neferoviću, svom stranačkom kolegi kojemu je bio čovjek od povjerenja i njegov zamjenik. Kasnije je otvarao sve završene projekte koje je netko drugi pokrenuo u gradnji, a on je jedino "stručno" proveo početak projekta gradnje Sportske dvorane uz osnovnu školu u kojemu je nekoliko osoba i on osobno, ali i grad Požega završila na sudu za subvencijsku prijevaru. Vrlo streloviti uzlet, sve do mjesta u Hrvatskom saboru, završio je još bržim padom u jednom danu zbog afere namještanja poslova na javnom natječaju. Tim ponašanjem HDZ ponovno nema, već dugi niz godina, saborskog zastupnika iz grada Požege. Nikada nije bilo više osuđenih za kriminalne radnje, gospodarski kriminal, krivotvorenja i drugo među suradnicima koje je birao i postavljao oko sebe i na funkcije u gradske ustanove i tvrtke. Neki članovi GO HDZ-a su ga optužili da više sa njima ne dijeli plijen. Kako nije kandidat HDZ-a grada Požege na izbore može ići kao nezavisni kandidat.

Želite li da to bude prof. dr. sc. Željko Glavić. Iskustva u upravljanju gradom stekao je kroz 4 godine vršenja dužnosti predsjednika Gradskog vijeća grada Požega. Vodio je uspješno Gradsko vijeće koje je imalo većinu vijećnika iz HDZ-a no nije mu sigurno bilo lako to odrađivati uz gradsku vlast i gradonačelnika kojeg smo opisali u prethodnom pasusu. Vrlo uspješni je ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, u njegovom mandatu bolnica je proglašena i najboljom županijskom bolnicom u Hrvatskoj. Proveo je nekoliko projekata velikih proširenja bolnice, opremanja najmodernijim uređajima i tehnologijom. Uspješno je vodio i korona krizu a među prvima županijskim bolnicama nabavili su i opremu za brzo testiranje na Covid19. Od početka ove godine odlazi u mirovinu, obavlja još dužnost savjetnika novog ravnatelja, profesor je na Medicinskom fakultetu u Osijeku. U pola prošlog mandata nakon iznenadnih potresa u HDZ-u preuzima mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, vodi ga kroz jako turbulentno vrijeme i niz afera u redovima HDZ-a. Biran je ponovno na redovnim izborima za predsjednika ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije. Kandidat je za gradonačelnika Požege ispred HDZ-a.

Želite li da to bude Mitar Obradović, obrazovan i kroz radni vijek obavljao niz dužnosti u županijskim i državnim ustanovama uglavnom za vrijeme vladavine SDP-a u gradu Požegi, županiji ili na državnom nivou. Sada je zaposlen u državnoj financijskoj ustanovi. Za dosadašnje obavljanje svog posla ne povezuje ga se sa aferama niti ima ikakvih optužbi. Trenutno je na političkoj funkciji predsjednika Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonskog, a SDP je preuzeo u vrlo teškim vremenima kada iz SDP-a odlaze dotadašnji nositelji visokih funkcija i članstvo se osipa. Nije za sada uspio vratiti puno članova natrag, no SDP je ipak druga stranka u državi, pa tako i u našoj županiji po broju članstva i snazi. Obradović obećava drugačije vođenje grada Požege, bez korupcije i namještanja, što je i koštalo glave dosadašnje vodstvo grada. Nudi pošteniju politiku bez korupcije i nepotizma, stručnost a ne stranačku pripadnost u vođenju grada. Kandidat je za funkciju gradonačelnika ispred SDP-a.

Želite li da to bude Dragan Borevac, obrazovani mladi čovjek koji je cijelo vrijeme političko iskustvo stjecao u redovima HDZ-a. Bio je i aktivni sudionik rušenja predsjednika kluba HDZ-a u Gradskom vijeću grada Požege Ante Šolića i zasjeo na njegovo mjesto. Kasnije je u aferi Krizmanić punio stupce medija jer nije želio davati Krizmaniću plaću koju je dobivao opet zasjevši na njegovo mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća, što je ovaj zahtijevao bez obzira što je morao zbog nasilja u obitelji napustiti sve dužnosti u HDZ-u. Vrlo nevješto je to gradonačelnik Puljašić objasnio kao punjenje Fonda za pomoć u HDZ-u, kraće čitaj crnog fonda. Nakon svega Borevac je napustio HDZ i sada se pojavljuje kao kandidat za gradonačelnika Požege iz nezavisnih redova. Započeo je i veliku, na društvenim mrežama, ali potpuno neozbiljnu kampanju koju su podržali još neki nezavisni kandidati koji nisu uspjeli u dosadašnjim utrkama za gradonačelnika Požege. Ugledao se na Juričana u Zagrebu, no niti je on Juričan, niti je imao Bandića kao hranu za svoju kampanju. Kampanja oblikovana kao šala nije baš neki adut za uspjeh, ili možda i je.

Želite li da to bude netko ispred koalicije MOST, Domovinski pokret i Nezavisni. Trenutno neznamo ime kandidata za gradonačelnika Požege, jer je u koaliciji došlo do izbornih trzavica, pa su članovi rukovodstva Gradskog odbora Požega iz Domovinskog pokreta napustili svoje funkcije. Nisu bili zadovoljni nametanjem nekih "mišljenja" koje su dobivali iz svog čelništva županije i središnjice stranke, a najčešće spominju svoju predsjednicu DP županije sa kojom se nisu slagali, a niti s njenim vođenjem stranke. Česti je to problem u brzo formiranim stankama jer obično su apetiti veći nego što ima funkcija. Kod Domovinskog pokreta tu je još problem što je članstvo došlo iz jako puno stranaka i pokreta pa se još nisu dobro upoznali, što kod MOST-a nije slučaj jer njihova infrastruktura radi već duže vremena. Da li bi željeli da budući požeški gradonačelnik bude iz redova MOST, Domovinski pokret, Nezavisni ?

Medij

Koga biste željeli za požeškog gradonačelnika u narednom mandatu?
Darko Puljašić
Željko Glavić
Mitar Obradović
Dragan Borevac
Kandidat Mosta i Domovinskog pokreta
Netko drugi
Created with QuizMaker