Subota, 23 Ožujak 2013 15:19

Odbor za branitelje županijskog i požeškog odbora HDZ-a

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Povjerenstvo za  hrvatske branitelje HDZ-a Gradskog odbora grada Požege i Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije oštro osuđuje neprimjerenu i skandaloznu izjavu premijera Zorana Milanovića izrečenu na sjednici Glavnog odbora SDP-a da se u Hrvatskoj vodio građanski rat. To je teška uvreda na samo za hrvatske branitelje, nego za sve domoljube, Hrvate i građane Republike Hrvatske koji vole i cijene svoju državu.
Zar premijeru Milanoviću ništa ne znači preko 15 000 poginulih i nekoliko desetaka tisuća ranjenih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja čijom je krvlju natopljena naša domovina. Zar premijeru Milanoviću ništa ne znače majke, udovice i djeca poginulih branitelja da na taj način omalovažava njihovu žrtvu. Zar je moguće da on, koji se ponosi svojim znanjem i naobrazbom, ne zna ili neće da zna da je u Hrvatskoj na djelu bio teški i krvavi osvajački i agresorski rat s ciljem uništenja svega što je hrvatsko.
I na kraju zar njemu ništa ne znače oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču i tužba Republike Hrvatske za  genocid protiv Srbije iz srpnja 1999. godine.

Mi, hrvatski branitelji, zbog ove skandalozne izjave premijera Milanovića tražimo i zahtijevamo njegovu neopozivu ostavku na mjesto premijera. Smatramo da čovjek koji tako malo drži do herojske borbe i žrtve hrvatskih branitelja nije zaslužio da bude načelu hrvatske vlade – stoji u priopćenju koje potpisuje umirovljeni pukovnik Ante Šolić, a koje je pročitano na tiskovnoj konferenciji.