Petak, 28 Svibanj 2021 11:08

Najveće gradilište u općini Velika posjetila ministrica turizma Brnjac i dala potporu HDZ-ovom kandidatu za načelnika općine

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

TURISTIČKA INVESTICIJA OD 40 MILIJUNA KUNA USKORO DONOSI NOVE BAZENE ZA CIJELU POŽEŠTINU I OKOLICU -

VELIKA - Projekt Shumma strateški je projekt razvoja Požeško-slavonske županije koji se nalazi u općini Velika, u samom srcu Parka prirode Papuk. Zamišljen je u nekoliko faza, a prva je Aquapark, kroz koju se ovog ljeta planira otvaranje vanjskih bazena. U drugoj fazi plan je do 2025. godine otvoriti hotel s četiri zvjezdice, najmoderniji hotel u Slavoniji, dok su u posljednjoj fazi planirani zatvoreni bazeni do 2028. godine. Tim povodom, na poziv županice Antonije Jozić u posjet našoj županiji došla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je zajedno sa županicom, gradonačelnikom grada Požege dr. Željkom Glavićem te investitorima ovoga projekta obišla gradilište veličkih bazena.

IMG 7674 - Ovo je jako dobar primjer odlično osmišljenog projekta koji spaja sportski, zdravstveni i kongresni turizam te investicija od velikog lokalnog značaja. Upravo kroz te aspekte razgovarat ćemo na današnjem sastanku zbog čega sam se upravo i odazvala pozivu u vašu županiju. Glavni naglasak daljnjeg razvoja upravo je vezan uz razvoj kontinentalnog turizma. Upravo je to prilika za detaljnije razgovore o tome što se sve može iskoristiti iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kako bi se omogućilo financiranje investicije poput ove. Ovdje se može jako puno toga ponuditi, a upravo ovakvi oblici projekata su na tragu zelenih digitalnih projekata koji su i projekti budućnosti čitave Europske unije – rekla je ministrica Brnjac.

Više o detaljima projekta i rokovima, u ime investitora, rekao je Goran Šutalo. - Nakon dugog čekanja građevinske dozvole, radovi su u završnoj fazi. Riječ je o investiciji vrijednoj od oko 40 milijuna kuna, odnosno 5 milijuna eura, koja bi trebala završiti krajem lipnja, početkom srpnja. Druga faza, izgradnja hotela, vrijedna je 12 milijuna eura, koju bismo voljeli realizirati uz pomoć sredstava europskih fondova o čemu ćemo upravo na današnjem sastanku i razgovarati s ministricom Brnjac. U završnoj, trećoj fazi, radi se o izgradnji zatvorenih bazena za koje je ishodovana građevinska dozvola.

IMG 7686

Županica Antonija Jozić zahvalila se ministrici turizma i sporta, gospođi Nikolini Brnjac što je izdvojila vrijeme i došla posjetiti Požeško-slavonsku županiju te se na licu mjesta uvjeriti u napredovanje privatne investicije koja će promijeniti i vizure općine Velika, ali svakako i trendove u gospodarstvu, što je posebice ključno za turizam. - Vjerujem da kontinentalni turizam ima ogromne potencijale, međutim ne može opstati bez ovakvih investicija koje su usmjerene i na smještajne kapacitete viših kategorija. Nadam se i vjerujem da će investitori ovoga projekta kroz fondove EU moći financirati izgradnju hotela i zatvorenih bazena jer će taj projekt zasigurno biti okidač razvoja gospodarstva Požeško-slavonske županije – rekla je županica Jozić te je naglasila kako je sigurna da uz obližnji Park prirode Papuk, barokni grad Požegu, Pakrac, Lipik, Muzej bećarca u Pleternici naša županija ima sve predispozicije dočekati višednevne posjetitelje, koji će upravo ovdje biti spremni potrošiti svoj novac i stvoriti lijepe uspomene.

IMG 7689

Čelništvo županije i ministrica Brnjac dali su ujedno i potporu kandidatu HDZ-a Dariu Ivkoviću koji je kandidat u drugom krugu za načelnika općine Velika. - Nadam se da je ova velika investicija i veliki početak razvoja turizma u Velikoj, koji je nekada bilo poznato turističko odredište cijele Slavonije. Ovo će biti dobar početak i za ostale grane, od OPG-ovaca koji proizvode domaću i autohtonu htranu, smještajnih kapaciteta, a proširit će se i ostale grane turizma. Ovdje imamo i Park prirode Papuk sa svojim ljepotama i atrakcijom Adrenalinskog parka koji će svakako privlačiti turiste. Ovo će biti ne samo budućnost općine Velika nego cijele županije. Svakako nam treba potpora i ministarstva turizma i Vlade RH u budućnosti - rekao je Dario Ivković nakon obilaska gradilišta, koji u nedjelju 30 svibnja očekuje dobre rezultate i pobjedu za načelnika općine Velika.