Srijeda, 09 Lipanj 2021 10:41

Konstituirano novo Gradsko vijeće grada Kutjeva sa predsjednikom Dariom Gotštajnom i odmah održana prva radna sjednica

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

DVA VIJEĆNIKA DOMOVINSKOG POKRETA I MOSTA NAPUSTILI SJEDNICU NEZADOVOLJNI ŠTO SU OSTALI BEZ FUNKCIJA -

KUTJEVO - Konstituirajuću sjednicu održao je i grad Kutjevo nakon završenih Lokalnih izbora. U Gradsko vijeće nakon izbora ušlo je 9 vijećnika s liste HDZ-a, 2 vijećnika DP i MOST, 1 vijećnik s liste SDP-a i 1 vijećnik s liste HSU. Umjesto nositelja liste Josipa Budimira koji obnaša funkciju gradonačelnika Kutjeva u vijeće je ušao slijedeći sa liste HDZ-a Krešimir Baronica.

Tako Gradsko vijeće grada Kutjeva čine Dario Gotštajn, Branko Vido, Josipa Miličević, Marko Ašenbrener, Mirko Stanišić, Josip Marković, Mario Kamenčak, Antun Previšić i Krešimir Baronica ispred liste HDZ-a, Damir Razumović i Mato Jakovljević ispred liste Domovinskog pokreta i MOST-a, Magdalena Križanović ispred SDP-a i Ante Pavković ispred HSU. Nakon položene prisege vijećnici su većinom glasova izabrali i predsjednika vijeća Daria Gotštajna ispred HDZ-a a za potpredsjednike vijeća Branka Vidu i Josipu Miličević s liste HDZ-a.IMG 7931

Nezadovoljni raspodjelom funkcija u Gradskom vijeću, sjednicu su napustili vijećnici DP Damir Razumović i MOST-a Mato Jakovljević. Time su izazvali i negativne reakcije svih vijećnika ostalih političkih opcija koji su ostali da u nastavku održe i prvu redovnu radnu sjednicu i riješe dio problematike koja se nakupila dok je bilo raspušteno vijeće, a bitne su za dalje provođenje projekata. Posebno žaljenje je izrazio nakon tog čina gradonačelnik Josip Budimir, koji je smatrao da će svi vijećnici bez obzira na političku opciju prije svega imati brigu o Kutjevu i građanima, a ne sitnim politikantskim zahtjevima. To je prije svega neodgovoran i nekorektan čin prema biračima koji su ih izabrali da ih zastupaju u Gradskom vijeću, a ne napuštajući radnu sjednicu prije njenog kraja. - Vidjelo se odmah da će oni pokušati biti destruktivni, ali mislim da u tome neće uspjeti, a pogotovo kočiti investicije, projekte i rad ovoga Gradskog vijeća i vijećnika koji će biti konstruktivni i raditi za dobrobit grada Kutjeva - zaključio je gradonačelnik Budimir zahvaljujući ostalim vijećnicima iz oporbe koji bez obzira na političke opcije podržavaju sve ono što je u cilju razvoja grada Kutjeva.

 

IMG 7924

Održana i prva redovna radna sjednica Gradskog vijeća

Redovna sjednica Gradskog vijeća imala je dvije točke dnevnog reda: Drugi Rebalans proračuna i Izmjene Urbanističkog i prostornog plana grada Kutjeva.

Drugom Rebalansu se pristupa zbog toga što se grad Kutjevo uključuje u projekt zamjene i ugradnje LED rasvjete na ukupno 1.200 rasvjetnih mjesta u svim naseljima grada Kutjeva. Kako je projekt vrijedan 3,7 milijuna kuna koji će se financirati iz kredita i otplatom kroz uštede u cijeni utroška energije za javnu rasvjetu mora se prije toga ugraditi u Proračun na stavkama rashoda i prihoda. Daljnje promjene Proračun je pretrpio izgradnjom nekoliko pješačkih staza i nabavke komunalne opreme za Komunalno poduzeće Kutjeva, koji se također mora planirati proračunom. U Proračun mora uči i trošak od 250 tisuća kuna koji će biti udio za projekt Aglomeracije Kutjevo koji uskoro kreće s realizacijom i izrada projekta i potrebne dokumentacije za novu tržnicu u Kutjevu koja se može financirati sredstvima EU na natječaju. Nakon obrazloženja gradonačelnika Budimira i kratkih pitanja svi nazočni vijećnici su podržali 2. Rebalans proračuna.

IMG 7920

Kako bi se mogao raditi projekt za dugo spominjani projekt Kuće graševine, koji je sada po trećoj verziji trebao biti na prostoru Vatrogasnog doma, potrebno je učiniti nužne promjene u Urbanističkom planu grada Kutjeva. Sredstva u visini 4,5 milijuna kuna za izradu tog velikog projekta su dobivena, no treba proširiti i česticu na kojoj bi se gradila Kuća graševine. Nakon izrađenog projekta vijećnici grada Kutjeva imat će na raspravi i donošenju odluke da li se ide u gradnju Kuće graševine koja će biti financirana iz nekog od Fondova EU. U međuvremenu će se ići i na jedan od Natječaja za gradnju novog Vatrogasnog doma i spremišta za DVD Kutjevo na novoj lokaciji.

Prijedlog izmjene Urbanističkog plana grada Kutjeva je dobio potporu svih vijećnika.