Četvrtak, 10 Lipanj 2021 14:49

Konstituirano Općinsko vijeće općine Jakšić a za predsjednika izabran Boško Obradović

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

JAKŠIĆ - Tek dvadesetak minuta trajala je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Jakšića u novom sazivu. Novoizabrani vijećnici pritom su jednoglasno za predsjednika izabrali Boška Obradovića.
Za Općinsko vijeće na nedavnim lokalnim izborima natjecali su se kandidati sa samo dvije liste: Hrvatske demokratske zajednice i liste grupe birača čiji je nositelj bio Luka Obradović. Lista HDZ-a osvojila je 808 glasova ili 67,55 posto što je ovoj stranci donijelo 9 vijećnika a to su: Boško Obradović, Mile Barišić, Mario Glavaš, Dario Pažin, Josip Biondić, Dario Majetić, Kristina Matijević, Antonija Jariš i Antonio Šilhan. Lista grupe birača osvojila je 388 glasova ili 32,44 posto što joj je donijelo 4 vijećnika. To su Luka Obradović, Ilija Subotić, Luka Soldo i Iva Kustura.
Novi vijećnici, predsjednik Vijeća te stari/novi načelnik Općine Ivica Kovačević dali su i potpisali prisege. Također, za zamjenika predsjednika Općinskog vijeća izabran je Mario Glavaš.
– Još jednom hvala svima i nadam se uspješnoj suradnji u naredne četiri godine – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović.

Načelnik Općine Ivica Kovačević je podsjetio kako je riječ o osmom sazivu Općinskog vijeća te je najavio i skoru radnu sjednicu kako bi se donijela odluka vezana uz dogradnju dječjeg vrtića. – Čestitam vam na izboru i danoj prisezi. U naredne četiri godine sve one prijedloge koji budu konstruktivni i na korist naše Općine ćemo uvrstiti u naše financijske planove. Za ovu godinu je proračun usvojen, neki projekti su već i realizirani ali neke sitnije projekte još ćemo moći ‘ubaciti’ u sredstva proračuna koje imamo predviđena. Vjerujem da ćemo dobro surađuvati a vaše, sugestije, primjedbe i prijedloge ćemo prihvaćati normalno, ukoliko su za dobrobit svih nas i naše zajednice – istakao je načelnik Kovačević. Pozvao je vijećnike da se za sva pitanja i nejasnoće slobodno obrate zaposlenicima Općine i njemu osobno.

autor Vesna Milković