Subota, 12 Lipanj 2021 12:58

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Čaglin a za predsjednika izabran Željko Šutić

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

ČAGLIN -   Konstuirano je i Općinsko vijeće općine Čaglin koje se sastoji od 13 vijećnika izabranim na Lokalnim izborima. Sa liste koalicije HDZ - HSU izabrano je 9 vijećnika: Željko Jakopović, Željko Šutić, Andrijana Plavi, Vera Gavran, Slavko Knežević, Tomislav Briš, Slađana Švajda, Mara Šimić i Ivan Radičević koji je u vijeće ušao nakon ostavke na viječničko mjesto Dalibora Bardača koji je izabran na funkciju načelnika općine Čaglin. Sa liste SDP-a u vijeće su izabrani Antun Emić i Danijela Beretin a sa liste HDSSB i DP u vijeće su izabrani Žarko Nemeček i Željko Matić.

Nakon davanja prisege prišlo se izboru predsjednika Općinskog vijeća, a većinom glasova izabran je Željko Šutić, a za njegovu zamjenicu izabrana je Vera Gavran.

Nakon Konstituiranja odradile su se i redovne točke Dnevnog reda, pa je tako izabrano Povjerenstvo za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, u koje su izabrani Željko Šutić, Tomislab Briš i Slađana Švajda.

Čestitke svim izabranim vijećnicima i posebno izabranima koji će voditi Općinsko vijeće uputili su dosadašnji zamjenik župana Željko Jakopović, te ponovno izabrani načelnik Općine Dalibor Bardač. Istakli su da očekuju dobru suradnju svih vijećnika, konstruktivan rad na korist i boljitak svih stanovnika općine Čaglin.

Općina Čaglin je posebno u zadnjem mandatu provela nekoliko velikih projekata a tako se planira i nastaviti s cjelokupnim razvojem.

fotografija Ivica Tomić