Utorak, 19 Listopad 2021 14:53

Završeni unutarstranački izbori u HDZ-u - ima i novih imena na funkcijama

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Požeško-slavonski HDZ je proveo unutarstranačke izbore u svojim Općinskim i Gradskim organizacijama te Županijskom odboru Požeško-slavonske. O rezultatima je na tiskovnoj konferenciji izvijestio dosadašnji predsjednik ŽO dr. sc. Željko Glavić. On je istakao da je obveza u roku 6 mjeseci nakon lokalnih izbora za vlast u općinama, gradovima i županiji provesti i unutarstranačke izbore za stranačke funkcije. Izbori su prošli bez problema i incidenata, pa se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovih stranačkih izbora.

Došlo je i do nekih promjena u rukovodstvima općina, gradova i na razini županije. Tako je za predsjednicu Županijske organizacije izabrana Antonija Jozić, kao jedini kandidat. Do promjena je došlo i u gradu Požegi, gdje je izabran dr. sc. Borislav Miličević, gradu Pleternici gdje je izabrana aktualna gradonačelnica Marija Šarić. Do promjene je došlo i u općini Velika, gdje su jedino bila dva kandidata, a sa više glasova izabran je Vjekoslav Potočanac. U gradu Pakracu izabrana je Anamarija Blažević, Lipiku Vinko Kasana, gradu Kutjevu Ivica Malnar, općini Čaglin Dalibor Bardač, općini Brestovac Zdravko Mandić, općini Kaptol Damir Poljanac i općini Jakšić Boško Obradović.

IMG 0945

Sada slijede izbori za predsjedništva u općinama, gradovima i županijama, te Županijskoj organizaciji, koja je na ovim izborima dobila i svoje potpredsjednike, ukupno četiri, a izabrani su Vinko Kasana, Ante Kolić, Dalibor Bardač i Luka Čirko.

Na izboru koja je za nju čast ali i velika obveza zahvalila se novo izabrana predsjednica Antonija Jozić.

Na izbore je imalo mogućnost izaći 6.946 članova stranke, a svoje pravo glasovanja iskoristilo je manje od 20% članova HDZ, njih 1.342, od kojih su njih 1.311 glasovali za svoju novu predsjednicu. Tako je najmanju izlaznost, iako imaju najviše članova, imao grad Požega sa svega 11% članova koji su izašli na glasovanje ili samo 258 članova je glasovalo a za novu predsjednicu Antoniju Jozić samo 244 člana su zaokružila jedinu kandidatkinju jer je bilo i 14 nevažećih listića.

Najveća izlaznost je bila u općini Velika, 42%, jer su tamo jedino bila dva kandidata, pa su članovi HDZ-a bili zainteresirani za glasovanje, te općini Čaglin koja bilježi 28% izlaznosti na izbore.