Petak, 14 Siječanj 2022 09:30

Svečano obilježen početak radova na izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Kratkom svečanosti i blagoslovom gradilišta započeli su radovi na izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb Požega. Nova zgrada u ukupnoj vrijednosti od 12 milijuna kuna gradi se u Županijskoj ulici kroz projekt "Novi centar - život u zajednici", a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nova zgrada osigurat će bolje uvjete rada, kako za djelatnike, a još više za korisnike Centra za socijalnu skrb kojima će se povećati kvaliteta pružanja usluge socijalne skrbi u županiji i ljudima u potrebama. Na javnom natječaju posao izvedbe dobila je tvrtka L projekt d.o.o. Rajsavac.IMG 2492

Sve nazočne pozdravio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac, koji je istakao značaj novog centra za budućnost i pružanje usluga za preko 2.300 korisnika usluga socijalne skrbi, a posebno za 35 djelatnika koji rade u Centru. Zahvalio se partnerima na projektu i posebno ministru Josipu Aladroviću uz čiju pomoć se i realizira ovaj projekt.

Svoje pozdrave i zadovoljstvo što se gradi ova institucija u gradu Požegi uputili su nazočnima požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

IMG 2497Ministar Ministarstva rada i socijalne skrbi Josip Aladrović iznio je niz podataka o ulaganjima u sektoru socijalne skrbi kojim se pokazuje da to nije neka sporedna djelatnost, te najavio donošenjem 7 novih zakona iz te djelatnosti poboljšanje i bolju učinkovitost službi i pružanja usluga iz domene socijalne skrbi.

Vremensku kapsulu su u temelje zgrade postavili i betonom zalili Vjekoslav Potočanac, Antonija Jozić i Josip Aladrović, a gradilište je blagoslovio župnik župe sv. Terezije Avilske vlč Mario Večerić. Za spomen o tom događaju Povelje su dobili županica Jozić i ministar Aladrović. IMG 2511IMG 2491IMG 2513