Četvrtak, 09 Svibanj 2013 19:10

Ruža Tomašić družila se s kandidatima koalicije

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE HSP dr. ANTE STARČEVIĆ I HDZ-a -

POŽEGA – Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, nova europarlamentarka, pobjednica nedavnih izbora za EU parlament i heroina hrvatske desnice, Ruža Tomašić gostovala je u Požegi. U pješačkoj zoni grada Požege družila se s kandidatima koalicije HSP dr. Ante Starčević i HDZ-a, koji zajednički izlaze na predstojeće izbore na nivou grada Požege i Požeško-slavonske županije i građanima Požege.

HSP dr. Ante Starčević samostalno na izbore izlazi u općini Brestovac i gradu Pakracu, a u koaliciji s HDZ-om u gradovima Požega, Pleternica i Lipik, dok su se u gradu Kutjevu koaliciji pridružio i HSS.

Ružu Tomašić dočekali su saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, predsjednik GO Požega Ante Šolić, kandidat za župana Alojz Tomašević i njegovog zamjenika Ferdinand Troha, kandidat za požeškog gradonačelnika Vedran Neferović i mnoštvo članova HDZ-a, koji na predstojećim lokalnim izborima zauzimaju mjesta u predstavničkim tijelima lokalne samouprave.IMG 8514

Domaćini druženja bili su članovi HSP-a dr. Ante Starčević, članica predsjedništva Kristina Čuljak koja se nalazi i na zajedničkoj listi za Skupštinu Požeško-slavonske županije i predsjednik požeškog ogranka Dražen Muljević koji se nalazi na zajedničkoj listi za Vijeće grada Požege.

Ruža je istakla da je iznenađena velikim uspjehom koji je ostvarila na izborima za EU parlament, koji je i nju pomalo iznenadio, no da je veliki optimista očekujući predstojeće lokalne izbore, te da očekuje uspjeh od zajedništva su koje su ušli zajedno s HDZ-om.

Mi želimo koordinirati u zapošljavanju mladih, želimo smanjiti parafiskalne namete u gospodarstvu i za one koji žele uložiti i investirati u Požeško-slavonsku županiju. Želimo zaštiti rad i radnička prava, da građani ove županije ne budu samo zamjenjivi kotačić koji nitko ništa ne pita. Ono s čime HSP dr. Ante Starčević želi ući u Požeško-slavonsku županiju je burza roba i usluga, centar ponude i potražnje, jedna virtualna industrijska zona putem koje će se prodavati proizvodi i kupovati sirovine za proizvodnju. Putem Ruže Tomašić svakako ćemo biti posrednici u privlačenju sredstava iz Europskih fondova u županiju. pozivam stoga građane Požeško-slavonske županije d koji su u nama prvenstveno prepoznali domoljublje, one koji rade ono što govore, oni koji imaju ideje i vizije, glasaju za našu koalicijsku listu. Da konačno u županiji skinemo političke fosile koji su do sada zlorabili povjerenje birača – istakla je Kristina Čuljak, kandidatkinja na zajedničkoj listi za Skupštinu Požeško-slavonske županije.

Jedan od prvih pravaša u Požeštini Dražen Muljević, kandidat na zajedničkoj listi za Vijeće grada Požege istakao je da se mora nešto napraviti s kulturom u gradu Požegi koja izumire. – Pogledajte samo muzej, pogledajte kazalište, pogledajte festival i sjetite se 45' kada se sve centraliziralo. Sada nakon toliko godina sve je u gradu Požegi centralizirano, sve se vodi iz gradske kuće, svi kulturnjaci su sposobni i školovani a zna se tko dirigira kulturnom palicom grada. Ja i moj dio priče je zalagati se što više mogu da se glas požeške Atene, poznatog starog miljea daleko čuje, a ne ostane zatomljen – rekao je Muljević.

Ruža Tomašić obišla je i kandidate na lokalnim izborima u Brestovcu, Pakracu i Lipiku.