Subota, 14 Svibanj 2022 08:39

Izborna skupština Domovinskog pokreta županije izabrala za predsjednika Gorana Ribičića

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Nakon što je prije nekoliko mjeseci raspuštena županijska i neke gradske i općinske organizacije Domovinskog pokreta, krenulo se sa ponovnim organiziranjem stranke, prvo na županijskoj razini, pa onda na nivou općina i gradova. Tako je u restoranu Hotela Grgin dol u Požegi formirana nova Podružnica Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije, a između tridesetak nazočnih članova izabrano i novo rukovodstvo na nivou županije.

IMG 4457Izbornu Skupštinu Podružnice pozdravili su ispred središnjice Domovinskog pokreta Danijel Spajić i Josip Dabro, koji je u nastavku i vodio Osnivačku i izbornu Skupštinu kao predsjedavajući izabranog Radnog predsjedništva. Dabro se zahvalio članovima iz Požeško-slavonske županije koji su ostali vjerni Domovinskom pokretu, unatoč raznim turbulencijama u koje je stranka ušla u posljednjih desetak mjeseci. Istakao, da je dovoljno vremena do triju izbora koji nas očekuju u 2024. godini i lokalnih 2025. godine da se stranka konsolidira i organizira na svim nivoima i da zauzme svoje mjesto u političkom životu Republike Hrvatske. Novoizabranim članovima poželio je puno uspjeha u radu. Glavni tajnik stranke i saborski zastupnik ispred Domovinskog pokreta Danijel Spajić u kratkim crtama iznio je što Domovinski pokret planira i provodi u borbi za bolje sutra cijele Hrvatske. Iako dolazi iz Virovitičko-podravske županije, za koju kaže da je najkorumpiranija županija u Hrvatskoj, ni u Požeško-slavonskoj županiji, koja je samo preko brda, stanje po korumpiranosti vlasti nije ništa bolje. Kako je ovo tek počatak rada Domovinskog rata poželio je puno sreće u radu novoizabranim članovima i da ustraju u borbi za bolju Hrvatsku, jer druge Domovine mi nemamo. Obećao je i pomoć u radu novom rukovodstvu.IMG 4465

Za predsjednika Podružnice Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije izabran je Goran Ribičić iz Požege, a za potpredsjednike Podružnice Damir Špančić iz Pakraca i Draženko Kljajić iz Velike. U novo Predsjedništvo Podružnice Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije izabrani su Ivo Vojtulek, Tomislav Bergan, Konrad Katić, Goran Grafina, Kornelija Kobetić, Darko Aleksić, Mijo Baketarić, Damir Razumović, Zvonimir Lovrić i Dijana Penava. Izabrani su sa cijelog područja Požeško-slavonske županije i jednoglasno su izabrani.

Novo izabrani predsjednik Goran Ribičić istakao je u završnog obraćanju da će ubrzo krenuti sa radom, da će se krenuti sa organizacijom podružnica u općinama i gradovima, te da će se od grada Požege zatražiti odobrenje za dodjelu prostora stranke u kojoj bi se moglo raditi sa članovima Domovinskog pokreta. 

Autor: Vladimir Protić