Utorak, 21 Svibanj 2013 15:18

Lucić: Ponosni smo na naš rezultat

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

HDZ NA PODRUČJU ŽUPANIJE POSTIGAO ODLIČNE IZBORNE REZULTATE  -

 

POŽEGA – Hrvatska demokratska zajednica postigla je na jedan izuzetno dobar rezultat na lokalnim izborima priopćili su na tiskovnoj konferenciji drugi dan, predsjednik ŽO Franjo Lucić i kandidati za župana Alojz Tomašević i gradonačelnika Požege Vedran Neferović, koji su ušli u drugi krug. IMG 0449– Ovo su daleko bolji rezultati u prvom krugu nego prije četiri godine i još nam se pruža velika mogućnost da dobijemo i grad Požegu koja je najveće biračko tijelo. Nismo prepotentni i smatramo da će nas birači prepoznati upravo u drugom krugu, našeg kandidata Vedrana Neferovića, mladog čovjeka koji dolazi kao budućnost za grad Požegu. On ima viziju i znanje koji će voditi lokalnu samoupravu na jedan sasvim drugačiji način nego što je to do sada bilo vođeno – rekao je Lucić, priznajući da su po anketama očekivali da će njihov kandidat za župana, Alojz Tomašević proći već u prvom krugu. No puno kandidata je to omelo, no njihov kandidat ima prednost od 20 posto od SDP-ovog kandidata Vicka Njavre. Očekuje da će u drugom krugu i oni glasači koji nisu dali potporu njihovom kandidati sada tu potporu dati upravo Alojzu Tomaševiću.

IMG 0445Osim Lipika koji ide u drugi krug sa samo 14 glasova zaostatka, svi ostali gradovi i općine u kojima je vladao HDZ i prije izbora pobijedili su u prvom krugu nadmoćnim rezultatima. Dobar rezultata očekuju i u Čaglinu, općini gdje do sada nisu obnašali vlast, gdje će Žarko Nemeček sigurno dobiti većinu u drugom krugu.

Ono što smo ostvarili u Požegi je upravo ono što smo željeli, da naš kandidat Vedran Neferović ne zaostane puno za kandidatom SDP-a Ronkom i to se pokazalo jako dobro. Sigurni smo da ćemo u drugom krugu za Požegu dobiti jako puno birača koji nisu za nas glasali u prvom krugu. SDP to nemože dobiti jer su oni iscrpili sve što su mogli iscrpiti, a ostaju samo desno orijentirani glasači. Mi smo sigurni da ćemo biti pobjednici u drugom krugu – rekao je Lucić koji najavljuje drugi način vođenja grada Požege.

- Ponosni smo na ove rezultate HDZ-a, ponosni na naše nositelje lista i uvjeren sam da će HDZ ostvariti daleko bolje rezultate nego prije četiri godine – dodao je Lucić.

Biračima koji su im omogućili prolaz u drugi krug i zavidan rezultat zahvalili su Alojz Tomašević i Vedran Neferović. Pozvali su birače koji su imali dilemu kome dati svoj glas da ovoga puta u drugom krugu odluče za HDZ.