Četvrtak, 15 Prosinac 2022 13:41

Reagiranje Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata na tekst zamjenika županice Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Požege i Požeško-slavonske županije medijima je poslala svoju reakciju na objavljeni tekst zamjenika županice Nikole Ivanovića povodom obilježavanja stradavanja civilnih žrtava kod sela Jeminovac, koje objavljujemo u nastavku:

 - Neugodno iznenađeni izjavama u objavljenom tekstu na portalnovosti.com od 13. prosinca 2022. godine, zamjenika župana  Požeško-slavonske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine Nikole  Ivanovića, a vezano uz obilježavanja stradavanja  srpskih žrtava kod spomen – obilježja nedaleko sela Jeminovac.

             Poštujući  svaku žrtvu ne možemo ostati ravnodušni na neistine i podmetanja, iskrivljavanje povijesnih činjenica te da se od agresora pretvarate  u žrtvu.Svakako treba napomenuti da sjećajući se žrtava srpske nacionalnosti zaboravljate da pojedinci kojih se „sjećate“  danas još uvijek žive. Isto tako napominjemo da u odnosu na brojke koje spominjete u svom obraćanju medijima, zaboravljate napomenuti da je na istom području Zapadne Slavonije od rujna  do prosinca 1991. godine,  poginulo preko 900 hrvatskih branitelja.

 Nama je ovo  neprihvatljivo i nikako nije u duhu suživota i zajedništva, a za koje se vi kao zamjenik župana Požeško-slavonske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, deklarativno javno zalažete i najavljujete svoj posjet logoru Bučje. Svakako je licemjerno prema žrtvama, nevinim civilima koji ni danas nemaju spokoj ni mjesto počivališta.

 Recite nam prije dolaska i pokažite grobove dr. Šretera, Zalara i ostalih 22 nestala logoraša za  koje se ni danas ne zna gdje su. Pokažite da ono što govorite ima smisla i iskrenu potrebu za suživot u zemlji natopljenoj krvi hrvatskih branitelja i nedužnih civila stradalih u tom vremenu.

Istina je preduvjet za stvarni suživot……

 - navodi se u priopćenju koje potpisuje umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, voditelj koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Požege i Požeško-slavonske županije, te skreće pažnju svima koji žele saznati više o događanjima u Domovinskom ratu na tom području i činjeničnim podatcima iz nekoliko izvora: