Ponedjeljak, 12 Lipanj 2023 10:05

Obilježena 31. godišnjica od smrti Antuna Božića, prvog predsjednika HDZ-a grada Požege

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POLAGANJE VIJENACA, LAMPIONA I MOLITVA ODRŽANA UZ GROB ANTUNA BOŽIĆA NA GROBLJU SV. ILIJE -

POŽEGA - Na groblju sv. Ilije održana je komemoracija na kojoj su se okupili članovi GO HDZ-a Požega, ŽO HDZ Požeško-slavonske županije, Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, članovi Udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, prijatelji i članovi obitelji prerano umrlog Antuna Božića. Oni su uz grob položili cvijeće, vijence i zapalili svijeće sjećajući se Antuna Božića, prvog predsjednika tada jedinstvenog HDZ-a za općinu Požega, kasnije preimenovanog u Županijski odbor HDZ-a, a gradovi i općine dobili su svoje organizacije HDZ-a. Svijeće su zapalili i poklonili se grobu predsjenica ŽO HDZ-a i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, predsjednik GO HDZ Požega dr. sc. Borislav Miličević, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, ravnatelji županijskih i državnih ustanova i zavoda.

I nakon 31 godinu obitelji je još uvijek jednako teško, posebno sestri Mariji Bajt, koja je također u to vrijeme aktivno radila na stvaranju samostalne i neovisne države Hrvatske, no znajući da žrtva Antuna Božića nije bila uzaludna i da nije zaboravljena, lakše se prepušta tugovanju za članom svoje obitelji.

Povodom 31. obljetnice smrti uz grob Antuna Božića molitvu je predvodio gvardijan franjevačkog samostana fra. Darko Sudarić.